Összeesett a játékvezető-asszisztens, elsőként a kapus szaladt oda hozzá

Miközben Németországban zajlik a labdarúgó Európa-bajnokság, az Egyesült Államokban a Copa América mérkőzéseit követhetik figyelemmel a szurkolók. A Kansas Cityben rendezett Peru–Kanada mérkőzésen drámai pillanatoknak lehettek szemtanúi, amikor Humberto Panjoj játékvezető-asszisztens összeesett.

2024. 06. 26. 7:38
CONMEBOL Copa America 2024 - Group A Peru vs Canada
Amikor Humberto Panjoj összeesett, Maxime Crepeau azonnal odarohant hozzá, hogy segítsen Fotó: EPA/Willam Purnell
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Copa América keddi napján a Kansas Cityben rendezett Peru–Kanada csoportmérkőzésen közel 40 Celsius-fok volt a hőmérséklet, mellé pedig 51 százalékos páratartalom társult, és ezt nem bírta el Humberto Panjoj játékvezető-asszisztens szervezete, az első félidőben összeesett az oldalvonal mellett. A kanadai kapus, Maxime Crepeau volt az első, aki a guatemalai partjelzőhöz rohant, hogy segítsen. Panjojt hordágyon szállították el. Az első félidőben a pálya kétharmada árnyékban volt, az asszisztens azonban a napos részre került. 

CONMEBOL Copa America 2024 - Group A Peru vs Canada
Humberto Panjoj kórházba került Fotó: EPA/William Purnell

Az A csoport második fordulójában játszott találkozót Kanada nyerte meg 1-0-ra.

Ronald Araújo, a Barcelona sztárja is megjárta

Vasárnap a Miamiban rendezett Uruguay–Panama találkozón (3-1) az uruguayi csapatból a Barcelona sztárja, Ronald Araújo a második félidőre azért nem jött ki a pályára, mert a hőség az ő szervezetét is megviselte, és a kiszáradás jelei mutatkozak nála.

Argentína már továbbjutott

A világbajnok Argentína bejutott a negyeddöntőbe, mivel 1-0-ra legyőzte Chilét a csoportkör második fordulójában. A meccs egyetlen találatát Lautaro Martínez szerezte a 88. percben. Címvédő csapata 22, az ellenfél pedig mindössze három kapura lövéssel zárta a találkozót.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló, A csoport: Kanada–Peru 1-0 (0-0), Argentína–Chile 1-0 (0-0)

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Argentína 6 pont, 2. Kanada 3, 3. Chile és Peru 1-1 (0-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.