Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Thomas Doll visszatér Budapestre, a Ferencváros bejelentése még várat magára

Miközben a Ferencváros továbbra sem jelentette be új vezetőedzőjét, a klub korábbi szakvezetője, Thomas Doll felállt egy másik kispadról. A német szakember két éven át irányította az indonéz Persija Jakartát. Thomas Doll közel akar lenni Budapesten élő családjához, ennek alapján vállal legközelebb munkát.

2024. 06. 13. 8:28
Thomas Doll Ferencváros edző Gera Zoltán Magyar Kupa Újpest 2016
Thomas Doll még a Ferencváros edzőjeként, Gera Zoltán mellett Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Doll 2014 és 2018 között volt a Ferencváros vezetőedzője, s 2016-ban a német szakemberrel a kispadon ünnepelte a másodosztályú évek után első bajnoki címét az FTC. A nemzetközi porondon viszont Thomas Doll irányításával nem jött össze az áttörés, ezért kellett távoznia a német edzőnek, aki azóta hazájában, Cipruson és Indonéziában is dolgozott.

Dejan Sztankovics
A Ferencváros még nem jelentette be, hogy Dejan Sztankovics távozása után ki lesz az új vezetőedző (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Két év után azonban nem bírta tovább a Persija Jakartánál Thomas Doll, saját döntéséből távozott.

– Indonézia nagyszerű, de nagyon messze voltam a családomtól. A távolság hosszú távon egyszerűen túlságosan nagy. Kisgyerekekkel nem lehet állandóan repülni, az éghajlati viszonyok sem olyan egyszerűek. Szeretném látni, ahogy felnőnek a gyerekeim – árulta el a döntése okát Thomas Doll, akinek magyar felesége második közös gyermeküket várja.

Thomas Doll Budapest közelében maradna

A német szakember egyelőre visszatér Budapestre a családjához, de újabb munkát keres. Doll nem korlátozza be magát túlságosan, de mindenképp európai csapat kispadján akarja folytatni.

Érdekes egybeesés, hogy Thomas Doll korábbi csapata, a Ferencváros a várakozásokkal ellentétben még mindig nem jelentette be új vezetőedzőjét.

Ki lesz a Ferencváros új edzője?

A zöld-fehéreket sürgeti az idő, a Bajnokok Ligája-selejtező miatt már ezen a héten, pénteken megkezdik a felkészülést, értelemszerűen az Európa-bajnokságon érdekelt labdarúgóik nélkül.

Rengeteg jelölt nevét lehetett már olvasni a sajtóban, a legfrissebb információk alapján korábbi edzője lehet a fő esélyes, de a bejelentésig akár még újabb szakemberek is szóba kerülhetnek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.