Felgyorsultak az események, legkésőbb szerdán kinevezik a Ferencváros új vezetőedzőjét

Dejan Sztankovics távozása után májusban váratlan helyzetben találta magát a Ferencváros férfi-labdarúgócsapata, amely az új idényre újabb vezetőedzőt keres. Úgy tudjuk, közel a megállapodás, és legkésőbb szerdáig megnevezik, ki lesz a következő edző.

2024. 06. 10. 15:53
Leandro de Almeida, Ferencváros, új edző, Bajnokok Ligája-selejtező,
A másodedző, Leandro csak átmeneti megoldás volt, hamarosan eldőlhet, ki lehet a Ferencváros végleges vezetőedzője. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa május 15-én lejátszott, hosszabbítás után 2-0-s Paks-sikerrel véget ért döntőjének másnapján, május 16-án a semmiből érkezett a hír, hogy a 2023 szeptemberében kinevezett vezetőedző, Dejan Sztankovics azonnali hatállyal távozik a Ferencvárostól, majd alá is írt a Szpartak Moszkvához. A bajnokság utolsó, május 19-én lejátszott meccsén már az addigi másodedző, Leandro de Almeida irányította a Fradit.

Budapest, 2024. május 19.
A Ferencváros TC játékosai a bajnoki kupával az OTP Bank Liga  NB I 33., utolsó fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkõzés után tartott bajnokavatón a Groupama Arénában 2024. május 19-én.
A bajnokavatón már nem volt ott Dejan Sztankovics, aki az utolsó meccs előtt felállt a Ferencváros kispadjáról. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Marek Papszun, Rafael Benítez, Phillip Cocu, Alessio Dionisi, Vladimir Ivics, Rui Vitória – íme, több név, ami felmerült azok után, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál kijelentette : a Sztankovics előtt (Sztanyiszlav Csercseszov menesztését követően) átmenetileg megbízott, majd a szerb érkezésével távozott Máté Csaba visszatérésére nincs esély. Nos, a fenti névsorból Papszun és Dionisi azóta már talált magának csapatot, az elmúlt napokban viszont tovább bővült az edzőjelöltek köre a legendás ír támadó, a vezetőedzőként teljesített első idényét a Makkabi Tel-Aviv trénereként bajnoki címmel záró Robbie Keane nevével.

Információink szerint Keane jelenleg is opció, ám mellette más edzőjelöltekkel is tárgyal a Fradi, amelynek nem Eb-kerettag labdarúgói június 14-én, pénteken kezdik meg a felkészülést a következő évadra. Jelen állás szerint reális esély van arra, hogy akkor kezd az új tréner is, úgy tudjuk, legkésőbb szerdán kinevezik Dejan Sztankovics utódját.

A Ferencvárost három futballista, Dibusz Dénes, Botka Endre és Varga Barnabás képviselheti az Európa-bajnokságon.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.