Ki lesz a Fradi edzője? Tovább szűkült a lista, szorít az idő

Dejan Sztankovics távozása után öt szakember neve merült fel a sajtóban mint a Ferencváros lehetséges edzője. Nos, a listáról Marak Papszun után újabb nevet húzhatunk ki, miután az olasz Alessio Dionisi megállapodott a Palermo együttesével. Rafael Benítez, Phillip Cocu és Rui Vitória jövőjéről továbbra sincs hír. Pénteken kezdődik az Eb, noha a Real Madridnak köszönhetően a Fradi nyert két hetet, lassan így is szorít az idő. A minap az ír Robbie Keane nevét is bedobták, egyelőre csak az biztos, hogy amíg nem nevezik ki az új vezetőedzőt, Leandro felel a Fradiért.

2024. 06. 09. 9:18
Alessio Dionisi
Alessio Dionisi megállapodott a Palermóval, nem lesz tehát a Fradi edzője Forrás: Palermo FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marek Papszun, Rafael Benítez, Phillip Cocu, Alessio Dionisi, Vladimir Ivics és Rui Vitória. Ezt a hat nevet lehetett olvasni a sajtóban mint a Ferencváros edzőjelöltje, miután Dejan Sztankovics aláírt a Szpartak Moszkvához. Kubatov Gábor május elején adott interjúja alapján a legtöbben Papszun érkezésére számítottak, ám éppen a lengyel szakember nevét húzhattuk ki elsőként a listáról, miután Papszun egy év után visszatért a Raków Czestochowához, amellyel csodát tett. Hamarosan Ivicset is törölték, mondván, a Fradi nem tervezi a szerb tréner szerződtetését, akinek azonban jelenleg kétségtelenül nincs csapata.

Leandro de Almeida, Ferencváros, új edző, Bajnokok Ligája-selejtező,
Amíg nincs új vezetőedző, Leandro felel a Fradi felkészítéséért Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szombaton az is eldőlt, hogy Alessio Dionisi sem lesz a Fradi edzője, miután az olasz tréner megállapodott a Palermóval. Lássuk be, a 44 éves edző érkezése meglepő lett volna, hiszen Dionisi játékosként és edzőként sem vállalt még munkát Olaszországon kívül.

Cocu tűnik a legreálisabb jelöltnek

Marad tehát Rafael Benítez, Phillip Cocu és Rui Vitória. Benítez legutóbb a Celta Vigónál égett meg, amire nem lehet büszke, de több mint meglepetés lenne, ha a Fradi olyan edzőt hozna, aki a Liverpoollal Bajnokok Ligáját nyert, de megfordult a Real Madrid, az Internazionale, a Chelsea, a Napoli és a Valencia kispadján is.

Rui Vitória is világlátott ember, az egyiptomi válogatottól az idei Afrika-kupán elszenvedett kudarc miatt menesztett portugál dolgozott már Szaúd-Arábiában (Cristino Ronaldo klubjánál, az al-Nasszrnál) és Oroszországban is a Szpartak Moszkvánál, de a portugál vonal, ha nem is idegen, távoli a magyar futballtól.

Phillip Cocu tűnik a leginkább logikus jelöltnek. A játékosként a Barcelonában anno hat évet lehúzott hollandusnak 2023 novembere óta nincs csapata, miután elküldték a Vitesse-től.

Cocu edzői karrierje jól indult, hiszen öt éven át, 2013–18 között a PSV mestere volt, amióta azonban eljött Eindhovenből, mintha nem találná igazán a helyét. A Fradi neki akár lehetőséget is kínálna arra, hogy megmutassa, mire képes.

Robbie Keane is felkerült a listára

Péntek este új jelöltként a Tottenham, a Leeds, az Internazionale és a Liverpool egykori ír csatára, Robbie Keane nevét is bedobták. A Makkabi Tel-Avivval rendkívül sikeres szezont futó ír legenda ugyanis távozott izraeli klubjától és az ottani sajtó szerint éppen azért, mert tárgyalásban áll a Ferencvárossal. Majd meglátjuk.

 

Június közepén a Fradi megkezdi a felkészülést

Annak köszönhetően, hogy a Real Madrid nyerte meg idén a Bajnokok Ligáját, a Ferencváros nyert két hetet, hiszen a BL-selejtezőbe csak a második fordulójában kell bekapcsolódnia, ahol akár ismét összeakadhat a feröeri KÍ Klaksvíkkal. 

A BL-selejtező már az Európa-bajnokság alatt megkezdődik, hiszen az első fordulót július 9–10-én és 16–17-én rendezik meg, a második forduló mérkőzéseire július 23–24-én és 30–31-én kerül sor.

Június közepén a Fradi megkezdi a felkészülést a 2024–25-ös idényre, ám egyelőre nincs vezetőedzője a csapatnak. Egyre inkább szorít az idő. Addig is Sztankovics korábbi segítőjeként Leandro feladata, hogy megtervezze a felkészülést.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.