A nagy pofon után most nem bírtak válogatottunkkal a franciák

A francia vízilabda-válogatott a dohai világbajnokság negyeddöntőjében kijózanító pofont osztott ki a magyar csapatnak. Azóta először, csütörtökön a Margitszigeten csapott újra össze egymással a két gárda, és bár a franciák ismét megnehezítették válogatottunk dolgát, a 9-9-es döntetlen utáni büntetőpárbajból Varga Zsolt együttese került ki győztesen.

2024. 07. 11. 19:14
Manhercz Krisztián
Manhercz Krisztián Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen bizakodtunk, a meccs közben örültünk, utána sírtunk – így lehet összefoglalni a magyar válogatott legutóbbi franciák elleni mérkőzését. Februárban, a dohai világbajnokság negyeddöntőjében került össze a két gárda, és a várakozásoknak megfelelően elhúztak a mieink. Egy tízperces magyar gólcsend négygólos vezetésnél sem fért bele, a franciák nemcsak kiegyenlítettek, hanem a gongszó előtt három másodperccel a győztes gólt is megszerezték, 11-10-re nyertek. Ők az elődöntőben folytatták, a magyar válogatottnak pedig végül csak a hetedik hely jutott a vb-n.

Csütörtökön nem volt ilyen nagy a tét, egy felkészülési tornán néztünk újra szembe a franciákkal. Erre mondják, hogy tökéletes kezdés: Hárai Balázsnak mindössze tizenöt másodpercre volt szüksége, hogy megszerezze a meccs első gólját. Gyorsan érkezhetett volna a válasz, de Vogel „ötösölő” Soma kivédte a francia büntetőt.

A februári mérkőzéssel ellentétben most nem sikerült elhúznia a magyar válogatottnak, általában csak egy gól jelentette a különbséget a két csapat között. Az egyenlítésben sokáig csak reménykedtek a franciák, de a mienk teljesítménye kicsit visszaesett a meccs közepén, 5-5-re módosult az állás a harmadik negyed elején, sőt, vezettek is a gallok. De csak átmenetileg, a játékrész végén már 8-7-re vezetett Varga Zsolt együttese.

Vogelnek is voltak rossz percei a harmadik negyedben, de az utolsó szakaszban újra szép védésekkel rukkolt elő. Neki is köszönhetően nem vették át a vezetést a végén a franciák, csak döntetlenre mentették a meccset, így ötméteresek következtek. A franciáknál már az első lövő hibázott, a magyarok közül viszont mindenki megoldotta a feladatot. Idén másodszor így nem törtek borsot az orrunk alá a franciák.

Domino Trans, nemzetközi férfi felkészülési torna (Margitsziget)
Magyarország–Franciaország 9-9 (3-2, 2-2, 3-3, 1-2) – ötméteresekkel 5-3
magyar gólszerzők: Zalánki 2, Hárai, Manhercz, Varga D., Nagy Á., Vigvári Vi., Jansik, Angyal 1-1

A további program

Csütörtök: Olaszország–Japán 19.15
Péntek: Franciaország–Japán 18.30, Magyarország–Olaszország 20.00
Szombat: Olaszország–Franciaország 9.30, Magyarország–Japán 11.00
Magyarország–Franciaország 9-9 (3-2, 2-2, 3-3, 1-2) – ötméteresekkel 2-1
magyar gólszerzők: Zalánki 2, Hárai, Manhercz, Varga D., Nagy Á., Vigvári Vi., Jansik, Angyal 1-1

A további program

Csütörtök: Olaszország–Japán 19.15
Péntek: Franciaország–Japán 18.30, Magyarország–Olaszország 20.00
Szombat: Olaszország–Franciaország 9.30, Magyarország–Japán 11.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.