A Barcelona a visszatérésről győzködi a visszavonult sztárt

Thiago Alcantara hétfőn maga is megerősítette, hogy visszavonul. Ha a Barcelona terve megvalósul, akkor nem lesz sok ideje a pihenésre a legutóbb a Liverpoolnál játszó középpályásnak, mert egykori klubjánál arra készülnek, hogy újra megszerezzék őt.

2024. 07. 09. 9:26
Thiagót visszavárja a Barcelona, miután elköszönt a Liverpooltól
Thiagót visszavárja a Barcelona, miután elköszönt a Liverpooltól Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a szívére hallgat, Thiago Alcantara talán még folytatta volna a futballt, de a teste megálljt parancsolt neki. A 33 éves középpályás csak egy meccsen, egészen pontosan öt percre lépett pályára a Liverpoolban az elmúlt idényben, folyamatos sérülései miatt korábban is csak elvétve állt az angolok rendelkezésére, a csapat pedig a nyáron, szerződése lejártával megvált tőle.

Thiago ezek után úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását. A transzferguru Fabrizio Romano vasárnap hozta le a hírt, hétfőn pedig maga a játékos is elköszönt, az Instagramon mondott köszönetet a labdarúgásnak.

A Barcelona megszerezné Thiagót

A karmester azzal zárta a bejegyzését, hogy hamarosan újra találkozunk. Nos, Thiago nem túlzott, hamarosan talán újra a gyep közelében lesz. Ha nem is a pályán, de az oldalvonal mellett. Egykori csapata, a Barcelona ugyanis szeretné őt megszerezni a nyáron kinevezett vezetőedző, Hansi Flick stábjába.

Spanyol lapértesülések szerint a katalán klub már fel is vette a kapcsolatot korábbi játékosával, aki a német trénert is ismeri, hiszen Thiago még a Bayern futballistája volt, amikor Flick átvette Münchenben az irányítást.

Thiagóról már korábban is pletykálták, hogy visszatérhet nevelőegyütteséhez, de játékosként ez 2013-as távozása óta nem történt meg. Most viszont nagyon hamar pont kerülhet az egyeztetések végére, mert Thiago visszavágyik a katalán vidékre, a Barcelonánál pedig szerdán kezdődik meg a felkészülési időszak, így szeretnék minél előbb lezárni ezt a kérdést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.