Megúszta a síró Morata, nem tiltották el, de odaszúrt a spanyol szurkolóknak

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon kedden az első elődöntőben Spanyolország és Franciaország csap össze, és a spanyol kezdőcsapatban ott lehet a csapatkapitány, Álvaro Morata is. Pedig a németek ellen 2-1-re megnyert negyeddöntő után nem is a fél, hanem az egész világ azt hitte, hogy Morata már lecserélve a kispadon megkapta a tornán a második sárga lapját, ami automatikus eltiltást von maga után. A játékos nyilatkozata ugyanakkor most az elődöntő előtt kiverheti a biztosítékot hazájában.

2024. 07. 08. 19:51
MORATA, Alvaro
Gelsenkirchen, 2024. június 20. A spanyol Álvaro Morata a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Spanyolország-Olaszország mérkõzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 20-án Fotó: .MTI/EPA/Olivier Matthys
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-n a spanyol válogatott pénteken a negyeddöntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a házigazda németeket, de a találkozón érzékeny veszteségeket szenvedett. Pedrit már a meccs elején le kellett cserélni, és Toni Kroos brutális belépője azt eredményezte, hogy számára véget ért a torna. A spanyolok a keddi, franciák elleni elődöntőben nem számíthatnak Daniel Carvajal és Robin Le Normand játékára sem eltiltás miatt. Carvajalt egy taktikai szabálytalanság miatt a hosszabbítás legvégén állították ki a második sárga lapja után, Le Normand pedig az Eb-n begyűjtött második sárga lapja miatt lesz kénytelen pihenni. A televíziós közvetítésből azt szűrhettük le, hogy a már lecserélt Álvaro Morata is sárga lapot kapott, és neki is ki kell hagynia a következő meccset – ez angolul meg is jelent a képernyőn.

UEFA EURO 2024 quarter-finals - Spain vs Germany
Álvaro Morata és Toni Kroos párharca (Fotó: EPA/Georgi Licovski)

Ám utóbb kiderült, hogy Morata nem kapott sárga lapot, így ő ott lehet a franciák elleni elődöntőben.

Moratáról ismert, hogy Spanyolországban évek óta nagyon rossz a viszonya a szurkolókkal, akik elégedetlenek a válogatottban mutatott teljesítményével, az utóbbi időben rendre látványosan kifütyülik a hazai mérkőzéseken. Amit a csatár – aki a nemzeti csapatban 78 fellépésén 36 gólt szerzett – nem vesz jó néven, és ennek gyakran hangot is ad, az ellentét így kibékíthetetlen.

Morata: Valószínű, hogy ez lesz az utolsó tornám a spanyol válogatottal

S Morata most, az Eb-n az elődöntő előtt is panaszkodott a szerinte „nonszensz” kritikák miatt.

– Valószínű, hogy ez lesz az utolsó tornám a spanyol válogatottal, de erről most nem akarok túl sokat beszélni. Spanyolországban nagyon nehéz boldognak lenni. Külföldön sokkal boldogabb vagyok, mindenekelőtt azért, mert ott tisztelnek. Spanyolországban viszont nincs tisztelet semmi és senki iránt – nyilatkozott élesen Álváro Morata az El Mundo újságírójának.

Az Atlético Madid 31 éves támadója arról is beszélt, hogy a németek legyőzése után megdöbbenve szembesült azokkal a véleményekkel, melyek szerint azért sírt a kispadon, mert sárga lapot kapott. A csatár tisztázta: örömében sírt, mert bejutottak az elődöntőbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.