Íme, ők az Eb tíz leggyorsabb játékosa, az első kettő kedden egymás ellen meccsel

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon tobzódhatunk a statisztikában, és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az elődöntők előtt ma közzétette, hogy ki a tíz leggyorsabb játékos a kontinenstornán. Az első helyre a franciák legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé került 36,5 kilométer/órás sebességgel.

2024. 07. 08. 16:54
ZALEWSKI, Nicola; MBAPPÉ, Kylian
Dortmund, 2024. június 25. A francia Kylian Mbappé (j) és a lengyel Nicola Zalewski a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja harmadik fordulójának Franciaország-Lengyelország mérkõzésén a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 25-én Fotó: MTI/AP/Themba Hadebe
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappé még a franciák osztrákok elleni csoportmeccsén (1-0) eltörte az orrát, a peches esete óta maszkban játszik, de a futásban a jelek szerint ez nem zavarja. Az UEFA X-oldalára ma felkerült a leggyorsabb játékosok listája, ezen Mbappé 36,5 kilométer/órás sebességgel az első. Mögötte a spanyol Ferrán Torres következik kerek 36 km/órával. A posztból az nem derül ki, hogy melyik mérkőzéseken mérték náluk ezeket a sprinteket.

Kylian Mbappé a lista első helyén (Forrás: X/UEFA EURO 2024)

 

Mbappé és Ferrán Torres egymás ellen az elődöntőben

Mbappé és Ferrán Torres akár egymás mellett futva meccselhet is, hiszen az Eb első elődöntőjében kedden Franciaország–Spanyolország mérkőzést rendeznek.

Az Eb-n eddig mindkét játékos egy gólt szerzett: a csoportkörben Mbappé a lengyelek ellen (1-1) 11-esből talált be, Ferrán Torres pedig az albánok kapuját vette be (1-0).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.