Sokba kerülhet a spanyoloknak a németek elleni Eb-elődöntő

A spanyol labdarúgó-válogatott hosszabbításban 2-1-re legyőzte a házigazda Németországot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Ugyanakkor nagy árat fizettek ezért a sikerért, hiszen több kezdőjátékosukat kell majd nélkülözniük sérülés és eltiltás miatt a keddi, franciák elleni elődöntőben.

2024. 07. 06. 6:39
UEFA EURO 2024 quarter-finals - Spain vs Germany
epa11459892 Alvaro Morata of Spain (R) and Antonio Ruediger of Germany in action during the UEFA EURO 2024 quarter-finals soccer match between Spain and Germany, in Stuttgart, Germany, 05 July 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL Fotó: FRIEDEMANN VOGEL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol lapok az ünneplés mellett azért már elkezdték felhívni a figyelmet arra, hogy szép dolog az elődöntőbe jutás, ám a franciák ellen minimum négy, máskor biztosan kezdő játékost kell nélkülözniük majd az elődöntőben. A Marcánál érthetően pozitívan értékelték a negyeddöntős összecsapást, de természetesen sok szót nem vesztegettek Cucurella minimum kezezésgyanús esetére a hosszabbításban.

Spain's players celebrate their team's second goal during the UEFA Euro 2024 quarter-final football match between Spain and Germany at the Stuttgart Arena in Stuttgart on July 5, 2024. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Spanyol gólöröm a németek ellen Fotó: Europress/AFP/Luis Gene

„Történelmi siker a negyeddöntőben” – írja a madridi lap, hangsúlyozva, hogy Spanyolország először győzött le házigazdát az Európa-bajnokságon. Ugyanakkor már az öröm pillanataiban is már gondolnak az elődöntős gondokra. „Eltiltás miatt többen is kihagyják az elődöntőt, de ezzel lesz idő később foglalkozni, most az ünneplésé a főszerep.”

A Barcelona középpályását, Pedrit már a meccs elején le kellett cserélni Toni Kroos brutális belépőinek köszönhetően. Nos, egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a játékos számára véget ért az Eb, ugyanis megsérült a bal térde, és további vizsgálatok várnak a Barcelona játékosára.

A spanyolok az elődöntőben nem számíthatnak Daniel Carvajal és Robin Le Normand játékára sem eltiltás miatt. Carvajalt egy taktikai szabálytalanság miatt a hosszabbítás legvégén állította ki a második sárga lapja után az angol bíró, így a Real Madrid klasszisa biztosan nem játszhat a franciák ellen. Akárcsak védőtársa, Le Normand, aki a második sárgája miatt lesz kénytelen pihenni a keddi, franciák elleni elődöntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.