Tucatnyian törték össze magukat az olimpia kaotikus triatlonversenyén

A párizsi olimpián hosszas huzavona után ma megkezdődtek a triatlonversenyek. Elsőként a nők ugrottak be a Szajna vizébe, s a sérüléssel bajlódó Kuttor-Bragmayer Zsanett úszásban, utána pedg kerékpározásban is ott volt a legjobbak között, de futásban visszaesett, és végül a 26. helyen zárt. Sajnos kerékpárral tucatnyi versenyző törte össze magát a vizes, csúszós aszfalton.

2024. 07. 31. 10:18
Kuttor-Bragmayer Zsanett a kerékpározásban jól teljesített
Kuttor-Bragmayer Zsanett (balra) a kerékpározásban jól teljesített Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szajnából az éjjel vett minták azt mutatták, hogy az elmúlt napok száraz időjárásának köszönhetően a folyó szennyezettségi szintje a határérték alá csökkent, így a szervezők, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Triatlonszövetség illetékesei is megkönnyebbülhettek, hajnalban meghozhatták a döntést, hogy ma megrendezhetik a versenyeket. A férfiakét tegnap kellett volna, de halasztani kellett. Ám amikor megszületett a döntés, elkezdett esni az eső…

Ma már beleugorhattak a Szajna a vizébe a versenyzők Forrás: X/World Triathlon

A versenypálya:

A női verseny azonban az eredeti tervek szerint megkezdődött 8 órakor, 1,5 kilométert kellett tempózni a Szajna vizében, és örömmel nyugtáztuk, hogy a tokiói olimpián 12. helyezett Kuttor-Bragmayer Zsanett hetedikként, az élbollyal azonos idővel ugrott ki a vízből és szállt fel a kerékpárjára. Azt persze sejthettük, hogy nem az úszás lesz a vízválasztó. Hanem sokkal inkább a 40 kilométer kerékpározás, a hét kör Párizs belvárosában, a világ leghíresebb sugárútján, a Champs-Élysées-n is tekerve. S a bringázás a kockaköves borítású utakon kaotikussá tette a versenyt, mert hiába állt el az eső, a vizes, csúszós terepen, a felfestéseken több mint tízen estek el, akadt, aki többször is. És a nagy sebességnél ezek nem kis esések voltak az aszfalton.

Kuttor-Bragmayer Zsanett a 26. helyen végzett

Kuttor-Bragmayer Zsanett szerencsére megúszta, és az első, tízes bolyban tekert. Versenyzőnk az öltözködésben is jó, ami a triatlon „negyedik versenyszámának” is tekinthető. A depóba a hetedik helyen érkezett meg két másodperc hátránnyal, de az ötödik helyen kezdhette meg a tíz kilométeres futást. Az első 2,5 kilométeres kör után azoban sajnos már közel egy perc hátránya volt az élen álló mögött, és a kilencedik helyen futott. A folytatásban a 14-15. helyre csúszott vissza, majd még hátrább. Végül a győztes francia Cassandre Beaugrand mögött 5:29 perc hátránnyal, a 26. helyen futott be a célba.

– Mindent kiadtam magamból, és amiért jöttem, azt megcsináltam. A futásom sajnos nem volt elég ahhoz, hogy a top 15 környékén beérjek. Van egy Achilles-sérülésem, próbálkoztam felállni belőle, nagyjából fel is álltam, de a tavalyi féléves kihagyásom sok volt… Az első két számra fókuszáltam, és ezekben tudtam hozni azt, amit szerettem volna, ennek nagyon örülök. Futásban vissza kellett vennem a tempóból, mivel már a görcs szélén voltam. Megyek tovább, és remélem, teljesen felépülök a sérülésemből – nyilatkozta Kuttor-Bragmayer Zsanett a Hír TV-nek.

FRISSÍTÉS!!!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.