„Láttatok már németeket háborút nyerni?” Összeverekedtek az angol és német drukkerek + videó

Több tízezer angol szurkoló tartózkodik Düsseldorfban az Anglia–Svájc meccset várva. Az angol kemény mag péntek este belekötött a németekbe, a gúnyolódás verekedésbe torkollott, a rendőröknek kellett közbelépni.

2024. 07. 06. 16:13
Angol és német szurkolók
Az Angol és német szurkolók Düsseldorf belvárosában ugrottak egymásnak
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történelmi sérelmek néhány évtizede mondhatni természetes velejárói voltak egy-egy rangadónak a labdarúgó Európa- és világbajnokságokon. Újabban a szurkolók már nem citálnak háborús szólamokat, de péntek este Düsseldorfben az angolok feltették a régi lemezt azon felbátorodva, hogy Németország kiesett.

Angol és német drukkerek egy csoportja a belvárosban nézett farkasszemet egymással.

„Mentek haza, Németország megy haza” – az angolok először csak ezt skandálták a németek felé. Nem éppen kreatívan, hiszen a németek eleve otthon vannak. Aztán az angolok tovább hergelték magukat, s akkor már jött a háborús rigmus: „Láttatok már németeket háborút nyerni?”

Ez már sok volt a német fiataloknak, akik kisebbségben is vállalták az összetűzést. Az angolok néhány rúgással és pofonnal megfutamították őket.

Aztán hamarosan az angolok is futásnak eredtek, mert megérkeztek a helyszínre a rendőrök…

Az Európa-bajnokság során az angol szurkolókkal eddig csak egyszer volt gond, amikor Gelsenkirchenben a szerbekkel verekedtek össze. Előre borítékolhatjuk, az angol válogatott szombati mérkőzése Svájc ellen ugyancsak biztonsági kockázatot jelent.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.