Folytatódik a kabaré Párizsban: ma sem lehet úszni a Szajnában

A Szajna rossz vízminősége miatt a triatlonosok mai úszóedzése is elmaradt a párizsi olimpián, de a szervezők állításuk szerint biztosak abban, hogy keddre minden rendben lesz, és megkezdődhetnek a versenyek. Egyelőre viszont csak azt mondhatjuk, hogy a kabaré folytatódik…

2024. 07. 29. 9:25
 A magyar csapat is ellenőrzi, milyen a víz minősége
A magyar csapat is ellenőrzi, milyen a víz minősége Forrás: Facebook/Magyar Triatlon Szövetség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tekintettel az elkövetkező 36 óra időjárás-előrejelzésére, a szervezőbizottság és a Nemzetközi Triatlon Szövetség biztos abban, hogy a vízminőség a határértékek alá fog süllyedni a versenyek keddi kezdete előtt” – áll a szervezők mai közleményében.

Ha úszni nem kellene, minden rendben lenne… Forrás: Facebook/Magyar Triatlon szövetség

Amint arról beszámoltunk, bár a múlt héten már kedvező hírek érkeztek a Szajna vízminőségével kapcsolatban, a pénteki és szombati – a nyitóünnepséget és az első hivatalos versenynap szabadtéri számait is megzavaró – eső a szervezők tájékoztatása szerint jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba. Ezért a triatlonosok vasárnap után hétfőn sem úszhattak a versenyhelyszínen; ami a hétfői döntést illeti, ezt tegnap hajnali négykor hozták meg.

Hétfőn még a magyar csapat is bizakodott, hogy ma úszhatnak

– Nem könnyíti meg ez a bizonytalan helyzet a felkészülés utolsó napjait – mondta el még vasárnap kora reggel Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, aki akkor még bízott benne, hogy versenyzőink ma tudnak edzeni.

Csalódnia kellett.

A párizsi olimpián triatlonban három számban avatnak bajnokot: a tervek szerint kedden a férfiak egyéni futamát rendezik Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral, másnap pedig a női versenyre kerül sor Kuttor-Bragmayer Zsanettel. A vegyes váltók augusztus 5-én csatáznak majd.

A World Triathlon mindenesetre éppen Lehmann Csongorral,  mint Magyarország reménységével hangol a versenyekre.

 

 

Az olimpián a nyílt vízi úszók versenyeit is a Szajnában rendezik, magyar részről Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina lesz érdekelt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.