Tom Cruise nagy felfordulást okozott az olimpián vasárnap + videó

A párizsi olimpián vasárnap rendezték meg a női tornászok selejtezőjét, a mieink a program végén, az éjszakába nyúlóan szerepeltek. Az Egyesült Államok versenyzői jóval korábban, és a Bercy Arénában rengeteg híresség kilátogatott, főleg azért, hogy a nagy sztár Simone Biles gyakorlatait megnézze. A filmcsillag Tom Cruise különösen nagy felfordulást okozott a jelenlétével. Ami a mieinket illeti, Czifra Bettina Lili bejutott az összetett döntőbe, Bácskay Csenge ugrásban tartalék.

2024. 07. 29. 5:58
Tom Cruise jól tűrte a rajongók szeretetét
Tom Cruise jól tűrte a rajongók szeretetét Fotó: EPA/Anna Szilagyi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között Tom Cruise, Lady Gaga, Ariana Grande, Snoop Dogg, Cynthia Erivo vagy éppen Antoine Griezmann rengeteg híresség feltűnt vasárnap a Bercy Arnéna lelátóján, hogy belenézzen a női tornászok selejtezőjébe, milyen gyakorlatokkal rukkol ki a sportág amerikai királynője, Simone Biles. Nos, a négyszeres olimpiai bajnok remekelt, az összetettben ő kapta a legmagasabb pontszámot, s így a hírek arról szólnak, hogy a „királynő visszatért”. A 27 éves Biles ugyanis mind a négy aranyát 2016-ban, Rio de Janeiróban szerezte, három éve Tokióban „leblokkolt”. A csapatversenyben ezüstérmes lett, de mentálisan összezuhant, elveszítette a biztonságérzetét a levegőben. S hosszú időbe telt neki, amíg újra visszatalált és újra élvezni kezdte a tornát.

Paris 2024 Olympic Games  Artistic Gymnastics Tom Cruise
Tom Cruise is főleg Simone Biles miatt látogatott ki a versenyre. Fotó: EPA/Anna Szilágyi

A porondon most azonban újra a mosolygós Biles volt a sztár. A lelátón pedig Tom Cruise, aki a jelenlétével nagy felfordulást okozott, de jól tűrte a népszerűséget. S természetesen nem volt véletlen, hogy amikor a tornásznők a soron következő szereikhez vonultak, a Mission Impossible film zenéje szólt.

 

 

Czifra Bettina Lili bejutott az összetett döntőbe, Bácskay Csenge ugrásban tartalék

A magyar versenyzők már az éjjel tornásztak. Czifra Bettina Lili a 18. helyen bejutott az egyéni összetett fináléba, Bácskay Csenge ugrásban harmadik számú tartalék, az olimpiára pedig a már Párizsban megsérült Kovács Zsófia helyére az utolsó pillanatban beugró Székely Zója felemás korláton 34. lett.

BÁCSKAY Csenge; CZIFRA Bettina; SZÉKELY Zója
Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Székely Zója. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Versenyzőink a Magyar Tornaszövetség honlapján nyilatkoztak.

Czifra Bettina Lili: Nagyon boldog vagyok, reméltem, hogy meglesz az egyéni összetett döntő, de csak az álmaimban mertem elhinni. Tavaly voltam elsőéves felnőtt, úgy sikerült kvótát szerezni a párizsi olimpiára, most pedig a selejtezőben összejött a finálé. Ez a siker hatalmas erőt ad majd az előttem álló időszakra.

Bácskay Csenge: Egy hete volt egy bokaszalag-szakadásom, nagyon büszke vagyok, hogy így is versenyeztem. Sok segítséget kaptam, hogy a selejtezőben indulni tudjak, mindezekért köszönettel tartozom. Egy nagy célom volt: boldogan szerettem volna átélni azt a pár másodpercet, amíg a gyakorlataim tartanak. Kiskorom óta ezekért a pillanatokért dolgoztam, és sikerült. Ugyan beduzzadt a bokám a nap végére, de amiért jöttem, azt teljesítettem.

Székely Zója: Ez az egész olyan volt, mint egy csoda, én még most is sírok, de mindez azért van, mert a leugrás után jött ki belőlem a feszültség. Őszintén szólva bíztam benne, hogy képes vagyok a sikeres gyakorlatra, de azért tudtam, hogy ilyen előzmények után nagy bravúr lenne. Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam csinálni.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.