Látni és hallgatni is szörnyű, ilyen összeomlás még nem volt az olimpián + videó

A legutóbbi, 2021-es tokiói olimpián, valamint a 2018-as, a 2022-es és a 2023-as cselgáncs-világbajnokságon is megtörtént, hogy a férfi 66 kilogrammos súlycsoportban Abe Hifumi, a női 52 kg-ban pedig Abe Uta lett az aranyérmes. A japán testvérpárból előbbi vasárnap a párizsi olimpián is a dobogó tetejére állhatott, húga viszont most a 16 között kiesett, és a veresége után olyan elkeseredett volt, mint az olimpián még senki…

2024. 07. 29. 7:13
Abe Uta összetört a veresége után
Abe Uta összetört a veresége után Fotó: EPA/Daniel Irungu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves Abe Hifumi immár kétszeres olimpiai bajnok, aki vasárnap a 16 között éppen Pongrácz Bence ellen nyert ipponnal, versenyzőnk egy percig  bírta ellene a szőnyegen. A japánok klasszisát a folytatásban sem tudták megállítani. 

Paris 2024 Olympic Games - Judo
Abe Hifumi most is megszerezte az aranyat. Fotó: EPA/Daniel Iringu

Húga, 24 éves Abe Uta viszont már a 16 között kikapott az 52 kg-ban, az üzbég Dijora Keldijorova győzte le, akinek ez a siker olyan lendületet adott, hogy meg sem állt az olimpiai aranyig. A súlycsoportban Pupp Réka az ötödik helyen zárt, miként három éve a tokiói olimpián is, s bizony könnyek között nyilatkozott az elveszített bronzmeccse után. Az M4 Sport kamerája előtt bevallotta, nehezen tudja megállni, hogy ne sírja el magát.

 

Abe Uta teljesen összeomlott

Abe Uta nem is tudta, a veresége után olyan zokogásban tört ki, mint még senki más az olimpián. Még látni és hallani is szörnyű az összeomlását… A közönség vastapssal, a nevét skandálva próbálta vigasztalni.

 

 

 

 

Nem csak Abe Utát, Japánban mindenkit sokkolt klasszisuk veresége.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.