Párizs magyar amazonja nem szokványos nyilatkozatot adott + videó

A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca megosztott pontozással, 4-1-re legyőzte az ír Grainne Walsh-t, így nyolcaddöntőbe jutott a párizsi olimpia női ökölvívótornáján. Hámori már azzal is sporttörténelmet írt, hogy kijutott az olimpiára, a győzelme után pedig nem szokványos nyilatkozatot tett.

2024. 07. 28. 19:34
Hámori Luca és edzője, Varsányi Áron
Hámori Luca és edzője, Varsányi Áron Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Európa Játékokon bronzérmes, 23 éves Hámori Luca az első magyar ökölvívónő, aki olimpián léphet ringbe. A 66 kg-ban húszan vehetnek részt, versenyzőnknek pedig már az első körben kellett szerepelnie a legjobb tizenhat közé jutásért. Ellenfele, a 28 éves ír Grainne Walsh a bangkoki utolsó kvalifikációs tornáról került be a mezőnybe, de odahaza többek között a kétszeres világbajnok Amy Broadhurst ellen is győzött, és már 2014 óta tagja a felnőtt nemzeti válogatottnak. A bemelegítés kiválóan sikerült Hámori Lucának, aki mosolyogva pózolt a kameráknak – tájékoztatott a magyar szövetség a Facebook-oldalán.

Hámori Luca
Hámori Luca (jobbra) 4-1-es pontozással nyert Fotó: X/IABA

Hámori Luca: Nem is vagyok annyira kislány

Hámori Luca bátran kezdett, és bár mindkét bokszoló próbált az első három percben előnybe kerülni, a kazah bírónak sokszor kellett közbeavatkoznia összekapaszkodás miatt. Hámorit ekkor az ötből három ítész látta jobbnak. A második menetet mindegyik pontozó a magyar ökölvívónak adta, így az utolsó három percben már csak az előnye megtartására kellett figyelnie. Walsh ekkor már sokkal keményebben harcolt, de Hámorinak sikerült megtörnie az ír lendületét, és a menet derekán sokszor inkább elmozgott, majd a hajrában próbált több találatot bevinni. Az utolsó másodpercekben már ünnepelt Hámori, és nem sokkal később ki is hirdették a 4-1-es, megosztott pontozású sikerét.

– Lehet, azt gondolták, hogy kis fiatal pályakezdő vagyok, és lehet, alábecsültek, de az első menetben szerintem sikerült meglepnem és megmutatnom neki, hogy nem is vagyok annyira kislány. Ez a meglepetés pedig akkora hatással volt rá, hogy utána már elvesztette a fonalat – mondta az M4 Sportnak Hámori, majd hozzátette, nem ismerte ezt az ír versenyzőt, de amint megérkezett Párizsba, átjárta az „olimpiai falu szelleme”, amit szerencsére a ringbe is be tudott vinni magával.

– Az első menetet 3:2-re nyertük meg, de úgy éreztem, hogy ez jobban megvolt. A második menetet egyértelműen nyertük, az intés is jogos volt, és a harmadikban ugyan belementünk pár felesleges dologba, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Hajtós lány volt az ír, technikailag is képzett, de sikerült a győzelem, ez a legfontosabb– nyilatkozta Varsányi Áron, Hámori Luca edzője, közvetlenül a mérkőzést követően.

A magyar öklöző a 16 között a negyedik kiemelt ausztrál Marissa Williamsonnal találkozik csütörtök délután. Hámori elmondása szerint korábban egy edzőmérkőzésen csaptak össze, akkor jobbnak érezte magát, ezért magabiztosan és izgatottan várja a találkozót.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.