Ezt üzente Hámori Luca legyőzése utána az algériai bokszoló + videó

Imane Helif könnyek közt nyilatkozott röviden a sajtónak.

2024. 08. 03. 20:33
Imane Khelif Hámori Luca ökölvívás Párizs Olimpia
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzenem az egész világnak, hogy nő vagyok, és nő is maradok! – nyilatkozta riportereknek Hámori Luca legyőzése után az algériai Imane Helif. Az amerikai NBC tudósítása szerint könnyek között, az algériai zászlóba burkolózva nyilatkozott röviden a sajtónak.

– Az egész világnak ajánlom az érmem, és minden arabnak. Üzenem: soká éljen Algéria! – mondta a legjobb négy közé jutott versenyző.

A BBC-nek az olimpikon ugyancsak azt nyilatkozta, hogy „nagyon boldog”, és az egész arab világnak mondott köszönetet. 

Az amerikai Associated Press hírügynökség tudósítása szerint az óriási érdeklődés ellenére a sportoló csak az algír sajtónak állt meg egy rövid nyilatkozatra, azután azonnal az öltözőbe sietett.

A közvetítéseken és a közösségi médiába felkerült videókon is látszik, hogy sírva fakadt győzelme után. Nyilatkozatát „Allahu akbar”, azaz „Isten a leghatalmasabb” felkiáltással zárta.

FRISSÍTÉS!

 

Egy rövid bejegyzés is megjelent az algériai Instagram-fiókján egy rajzzal, amelyen ő áll algériaik és algériai zászlók gyűrűjében. „ Al Hamdallah”, azaz „Istennek hála” – fűzte hozzá röviden.

Győzelme után még az algériai elnök is bejegyzést tett közzé. Abdel-Madzsid Tebbun az X-en arról írt, dicsőséget hozott Algériának, az algériai nőknek és bokszolóknak, bármi is legyen ezután az eredmény.

Hámori Luca egyébként rendkívül sportszerűen nyilatkozott a mérkőzés után. „Boldog és hálás vagyok, mert első magyar női bokszolóként jutottam ki az olimpiára, amelyen két meccset is nyertem” – mondta hősies helytállása után

 További sok sikert kívánok az ellenfelemnek! – üzente biológiai férfiként született ellenfelének.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.