Hámori Luca ekkora pénzjutalmat kap a magyar ökölvívó-szövetségtől

A Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) ma bejelentette, hogy a párizsi olimpián a női 66 kilogrammos súlycsoportban ötödik helyen végzett Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzérmeseket megillető összegre. Mint ismert, Hámori Luca tegnap a negyeddöntőben a vitatott nemi hovatartozású algériai Imane Helif ellen maradt alul, s nagyon megérdemli, hogy a helytállását elismerjék.

2024. 08. 04. 13:12
Hámori Lucának kijár a dicséret Fotó: Csudai Sándor
Hámori Lucának kijár a dicséret Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hámori Luca kiváló szereplését a Magyar Ökölvívó-szakszövetség külön jutalmazza – tudatta ma a MÖSZ, amely a Facebook-oldalán az alábbi posztot osztotta meg:

Hámori Luca
Hámori Luca és Kovács Richárd is pontszerző lett (Forrás: Facebook/Magyar Ökölvívó-szakszövetség)

„Mint ismert, a XXXIII. nyári olimpián a magyar ökölvívócsapat két olimpiai pontszerző 5. helyet szerzett Párizsban, mellyel az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el. A Magyar Ökölvívó-szakszövetség ügyvivő testületének tagja, Berkó Lajos a helyszínen izgulta végig versenyzőink olimpiai menetelését. Elmondása szerint elismerés és gratuláció jár a versenyzőknek, Akilov Pylypnek, és a két pontszerzőnek, Kovács Richárdnak és Hámori Lucának, illetve az edzői stábnak, Hamid Tangrinbergenov szövetségi kapitánynak, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzőknek és Papp Róbert erőnléti edzőnek. Berkó Lajos tájékoztatása szerint a Magyar Ökölvívó-szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre. A MÖSZ ezúton is szívből gratulál a magyar csapatnak, kiemelten a két pontszerző versenyzőnek, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a sikeres folytatásra!”

 

Hámori Lucát a MÖSZ mellett az IBA is jutalmazza

A párizsi olimpián a magyar állami jutalom tíz százalékkal emelkedett Tokióhoz képest. Az aranyérem után most 55 millió forint jár, az ezüst 39,27, a bronz 31,35, a negyedik hely 23,65, az ötödik hely 15,73 millió forintot ér.

Hámori Luca tehát a MÖSZ-től a harmadik és az ötödik hely között különbözetet kapja meg, ami 15,62 millió forint. Nem kérdés, hogy nagyon megérdemi.

Amint arról korábban beszámoltunk, Hámori Luca a Nemzetközi Boksz-szövetségtől (IBA) az aranyérmest megillető pénzdíjat kaphatja meg, ami 50 ezer dollár. Az IBA ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal ellentétben azon a véleményen van, hogy Imane Helif nem lehete az olimpia mezőnyében.

FRISSÍTÉS:

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.