Érem nélkül maradt a csapata, erről a magyar futballista is tehet

A Philadelphia Union vasárnap a bronzért szállt harcba a Ligák Kupájában, de Gazdag Dániel csapata tizenegyespárbajban elbukta a helyosztót a Colorado Rapids ellen.

2024. 08. 26. 10:24
Ritkán fordul vele elő, de Gazdag Dániel most kihagyta a büntetőjét
Ritkán fordul vele elő, de Gazdag Dániel most kihagyta a büntetőjét Forrás: twitter.com/PhilaUnion
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdag Dániel gólt szerzett, de a csapata, a Philadelphia Union 3-1-re elbukta a Columbus Crew elleni elődöntőt, így a vasárnapi bronzmérkőzésre készülhetett az észak-amerikai labdarúgó Ligák Kupájában. Az angol Calvin Harris 38. percben szerzett góljának köszönhetően a Colorado Rapids állt jobban a helyosztón, de a Philadelphia még a szünet előtt fordított az elődöntőt piros lapos eltiltása miatt kihagyó Tai Baribo duplájával.

Ám ezzel még nem dőlt el a bronz sorsa, a fordulás után gyorsan kiegyenlített a Colorado, és a továbbiakban egyik csapat sem tudott mit kezdeni a másikkal, így tizenegyespárbaj után hirdettek győztest.

Nem lehetett nehéz döntés Gazdagot választani a Philadelphia első lövőjének, hiszen a középpályás a 28 büntetőjéből mindössze egyet hagyott ki az Union színeiben. A vasárnapi meccsen mindkét szám eggyel emelkedett, mert Gazdag lövését védte a Colorado kapusa, Zackary Steffen.

A magyar válogatott labdarúgó után még két csapattársa is rontott, ami a Colorado Rapids győzelmét jelentette, míg a Philadelphia Union a negyedik helyen végzett. A sorozatot pedig a Columbus Crew nyerte meg, amely a döntőben 3-1-re felülmúlta a Los Angeles FC-t.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.