Az ellenfél szöglete sokat ért a Liverpoolnak

A második mérkőzését is 2-0-ra nyerte meg a Premier League-ben a Liverpool, amely vasárnap a forduló zárómeccsén a Brentfordot győzte le az Anfielden. Szoboszlai Dominik végig a pályán volt, ahogy Kerkez Milos is a Bournemouth és a Newcastle 1-1-re végződött találkozóján.

2024. 08. 25. 19:30
A Liverpool két gólszerzője, Luis Díaz (balra) és Mohamed Szalah
A Liverpool két gólszerzője, Luis Díaz (balra) és Mohamed Szalah Fotó: AFP/Darren Staples
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik is kifutott az Anfield gyepére Arne Slot első hazai bajnokiján. A holland tréner majdnem ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára vasárnap a Brentford ellen, mint a múlt héten az Ipswich Town otthonában, csak Jarell Quansah-t cserélte le Ibrahima Konatéra.

Arne Slot vezetésével eddig hibátlan a Liverpool
Arne Slot vezetésével eddig hibátlan a Liverpool. Fotó: AFP/Darren Staples

A választottjai akkor a második félidei teljesítményükkel hozták össze a 2-0-s győzelmet, most viszont a mérkőzés kezdetétől jól muzsikáltak. Mindössze tizenkét perc elteltével megszerezték a meccs első gólját. A Brentford végzett el szögletet, a Liverpool azonban lecsapott a labdára, és pillanatok alatt az ellenfél térfelén termett. Diogo Jota találta meg Luis Díazt, aki nagy erővel a kapuba bombázott.

Ismét két góllal nyert a Liverpool

A házigazda lelkesen rohamozott, nem járt messze a második góltól. Ebből sokáig semmi sem lett, pedig a szünet után nagyobb fokozatra kapcsoltak a Vörösök. Végül a 71. percben Mohamed Szalah döntötte el a három pont sorsát. Szoboszlai csente el a labdát a volt liverpooli Fabio Carvalhótól, Luis Díaz kapta meg a játékszert, ő Szalah-hoz passzolt, az egyiptomi szélső pedig a hosszúba emelt. Ezzel a Liverpool ismét 2-0-ra nyert, Szoboszlai sárga lappal zárta a meccset. A magyar középpályás teljesítményével elégedett lehetett a mestere, Arne Slot, hiszen öt játékosát cserélte le a találkozón, de Szoboszlai nem volt köztük.

A másik magyar érdekeltségű PL-csapat, a Bournemouth továbbra is vár az első győzelmére. Kerkez Milos a Nottingham után a Newcastle elleni mérkőzést is végigjátszotta, és ez a mérkőzés is 1-1-gyel ért véget.

A Chelsea is pályára lépett vasárnap délután. A londoni együttes a félidei 2-2 után négyet gurított a Wolverhampton Wanderers kapujába, azaz 6-2-re kiütötte a vendéglátóját.

Premier League, 2. forduló

szombat:
Brighton–Manchester United 2-1 (1-0)
Crystal Palace–West Ham United 0-2 (0-0)
Fulham–Leicester 2-1 (1-1)
Manchester City–Ipswich 4-1 (3-1)
Southampton–Nottingham Forest 0-1 (0-0)
Tottenham Hotspur–Everton 4-0 (2-0)
Aston Villa–Arsenal 0-2 (0-0)

vasárnap:
Bournemouth–Newcastle 1-1 (1-0)
Wolverhampton Wanderers–Chelsea 2-6 (2-2)
Liverpool–Brentford 2-0 (1-0)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.