Videón az olimpia horrorsérülése, így néz ki most a világcsúcstartó, aki megjárta

Eszméletlen állapotban vitték le hordágyon a pályáról tegnap éjjel a párizsi olimpián az atlétikai versenyeken a férfi 3000 méteres akadályfutás döntőjében bukott Lamecha Girmát, a szám etióp világcsúcstartóját. Ma délelőtt már olyan fotók jelentek meg róla a kórházból, amelyeken azt láthatjuk, hogy Girma jobban van, de azt nem mondhatjuk, hogy jól is van…

2024. 08. 08. 9:27
Lamecha Girma elvesztítette az eszméletét
Lamecha Girma elvesztítette az eszméletét Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfi 3000 méter akadályon a hajrá döntött, amelyben a címvédő marokkói Szufian el-Bakkali volt a leggyorsabb, megelőzve az amerikai Kenneth Rooksot és a kenyai Abraham Kibiwotot. Ám a verseny végén nemcsak a dobogósokra vetült figyelem, hiszen a szám etióp világcsúcstartója, a 23 éves Lamecha Girma – a tokiói ezüstérmes – eszméletlenül feküdt az egyik akadály mellett, amelyen hatalmasat bukott a hajrá előtt. 

Lamecha Girma
Lamecha Girma nagyon beverte a fejét Forrás: X/L'ÉQUIPE

Girma júniusban éppen Párizsban állította fel a világcsúcsot

Lamecha Girma a 7:52,11 perces világcsúcsát június 9-én éppen Párizsban állította fel, de most nagyon megjárta. Az elődöntős futamát simán nyerte meg, nagy esélyesnek számított abban a számban, amelyet el-Bakkali végül 8:06,05 perces idővel nyert meg. Girma három akadállyal a vége előtt esett el, a második helyen futva ugrott fel a vesztét okozó akadályra, el-Bakkali pedig mögötte volt.

 

Lamecha Girmát eszméletlen állapotban vitték le hordágyon a pályáról. 

 

 

Ma délelőtt már olyan fotók jelentek meg róla a kórházból, amelyen azt láthatjuk, hogy jobban van, de azt nem mondhatjuk, hogy jól is van…

Forrás: X
Lamecha Girma
Lamecha Girma Forrás: X

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.