Messi a nagy zokogása óta nem lépett pályára, most pedig kimaradt a válogatottból

A világbajnoki címvédő és a júliusban a Copa Américán is diadalmaskodó argentin labdarúgó-válogatott legnagyobb sztárja, Lionel Messi sérülés miatt kimaradt az együttes vb-selejtezős keretéből. Messi legutóbb július 14-én a Copa döntőjében játszott, ott sérült meg.

2024. 08. 20. 11:34
Lionel Messi legutóbb a Copa América döntőjében játszott
Lionel Messi legutóbb a Copa América döntőjében játszott Fotó: MTI/EPA/CJ Gunther
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány bokasérülés miatt nem számíthat Lionel Messi játékára. Az észak-amerikai profi ligában (MLS) az Inter Miami csapatát erősítő 37 éves Messi a július végén megkezdődött Ligakupában sem tudott pályára lépni, négy meccset hagyott ki, és a Miami ki is esett a sorozatból. Júliusban csapata legutóbbi két bajnoki mérkőzését is kénytelen volt kihagyni.

Lionel Messi
Az Inter Miami szurkolói sem sejthetik, Lioenel Messi mikor lesz ott újra a csapatban Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

Lionel Messi legutóbb július 14-én játszott, az Egyesült Államokban rendezett Copa América döntőjében, amit Argentína a hosszabbításban 1-0-ra megnyert Kolumbia ellen, éppen Miamiban, de Messit a 66. percben le kellett cserélni, akkor sérült meg. Messi könnyek között hagyta el a pályát, és zokogott a lelátón.

 

 

Messi Chile és Kolumbia ellen sem játszik

A vb-selejtezőkön a címvédő argentinok hat mérkőzésen szerzett 15 ponttal vezetik a dél-amerikai csoportot, s a folytatásban előbb szeptember 5-én Buenos Airesben fogadják a chileieket, majd öt nappal később Kolumbiába látogatnak.

A vb-győztes csapat sztárjai Messi és a válogatottól visszavonult Ángel Di María kivételével ott vannak a 28 fős keretben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.