Férfi a nő ellen, a meccs után utóbbi elsírta magát Las Vegasban + videó

Az elmúlt hétvégén a Las Vegas-i Craig Jones Invitational elnevezésű harcművészeti és küzdősport gálán brazil dzsúdzsucuban (BJJ) csapott össze egymással egy férfi és egy női harcművész, két többszörös világbajnok: az esemény névadója, Craig Jones és Gabi Garcia. A meccsük kapcsán pedig sokan asszociálhatnak arra, hogy a párizsi olimpia női ökölvívótornáján két vitatott nemi hovatartozású bunyós, az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting is aranyérmes lett…

2024. 08. 20. 10:32
Craig Jones és Gabi Garcia
Craig Jones és Gabi Garcia Forrás: Craig Jones Invitational
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Las Vegasban nem volt kérdés, hogy egy férfi és egy nő küzd meg egymással, a brazil dzsúdzsucu két többszörös világbajnoka: az ausztrál Craig Jones és a brazil Gabi Garcia. Az utolsó órákig bizonytalan volt, tényleg megrendezik-e a találkozót, de végül kiálltak egymás ellen a felek. Gabi Garcia napjaink egyik legjobb és legkeményebb földharcosa a női mezőnyben, 187 centi magas, a testsúlya 95 kilogramm, és Jones csak öt kilóval nehezebb nála. Bár az alábbi fotó nem azt sugallja, hogy ő a nehezebb...

Gabi Garcia és Craig Jones
Gabi Garcia és Craig Jones (Forrás: X)

Már a mérkőzést megelőzően is volt feszültség a két fél között, a bemutatásnál ugyanis Jones megragadta Garcia nyakát és megcsókolta a nőt, aki ezen fel is háborodott, és azt mondta, ezzel a férfi átlépett egy határt. 

Jones a meccs elejét sem vette nagyon komolyan, de az első menetet így is megnyerte, a másodikban pedig földharcban fojtással győzött, Garcia feladta a mérkőzést.

 Craig Jones és Gabi Garcia a végén összeölelkezett

Az Origo arról ír, hogy a két harcos összeölelkezett a történelmi összecsapás végeztével, majd Garcia elismerte, hogy a könnyeivel küzdött, ám elmondása szerint azért, mert ez a meccs létrejöhetett, és mert a tömeg szinte folyamatosan a nevét skandálta, dicsérve a bátorságát, hogy kiállt egy férfi ellen. A brazil legenda továbbá megköszönte Jonesnak azt, amit a férfi a sportágért tett, majd kiemelte, az önbecsülése miatt is úgy érezte, muszáj kiállnia a találkozóra.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.