Milák Kristóf döntőre, Hámori Luca az olimpia legnagyobb bravúrjára készül

Két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel vágunk neki a szombatnak, s nagyon jó esély van rá, hogy tovább bővüljön a magyar éremkollekció. Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a 100 pillangó döntőjébe. Hámori Luca hivatalosan még nem csatlakozhat a dobogósokhoz, de biztossá teheti az érmét, igaz, ehhez a nemi teszteken megbukott Imane Helif ellen kellene nyernie.

2024. 08. 03. 6:05
Milák Kristóf úszás Léon Marchand 200 pillangó döntő ezüstérem olimpia 2024 Párizs magyar csapat
Milák Kristóf a 200 pillangó ezüstje után 100 méteren aranyat nyerne Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf Tokióban 100 méteres pillangóúszásban ezüst-, 200-on aranyérmet nyert. Párizsban a hosszabb távon lett második, szombaton 100-on meglehet az arany, miután a címvédő Caeleb Dressel be sem jutott a döntőbe. Milák Kristóf viszont a legjobb idővel került a fináléba, bár ugyanez igaz volt a 200 pillangó esetében is.

Párizs, 2024. augusztus 1.
Hámori Luca az ausztrál Marissa Williamson elleni küzdelemben, a nõi ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. olimpia 2024 Párizs Imane Helif
MTI/Illyés Tibor
Hámori Luca nehéz helyzetbe került, Imane Helif lesz az ellenfele (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Arról szó sincs, hogy Miláknak előre oda lehetne adni az aranyérmet, de minden esély megvan rá, hogy ő lesz a párizsi olimpia első magyar versenyzője, aki két különböző versenyszámban is dobogóra állhat.

Mi történik Milák Kristóf döntője előtt?

Milák Kristóf döntője 20.30-kor kezdődik, és az egyetlen magyar érdekeltségű úszófinálé lesz szombaton.

Cselgáncsozóink történelmi csapatversenyben vesznek részt, a Tokióban bevezetett versenyszámban először lesz magyar résztvevő. Pástra lép utolsó vívóválogatottunk is, világbajnok női kardcsapatunk Japán ellen kezdi meg szereplését.

Női kézilabdacsapatunk 9.00-tól Hollandia ellen lezárja a csoportkört, férfi pólósaink 15.00-tól Ausztrália ellen ugranak medencébe.

Délelőtt második párizsi döntőjében szerepel pisztolyosunk, Major Veronika, s szintén második versenyszámában áll rajthoz kerékpárosunk, Valter Attila. Takács Boglárka még az első számánál tart, 100 méteres síkfutásban 19.50-kor az elődöntőben futhat a pénteki országos csúcsa után.

Ki lesz Hámori Luca ellenfele?

Aligha gondoltuk volna néhány hete, hogy mindezek mellett a nemzetközileg legnagyobb figyelemre számot tartó magyar érdekeltségű esemény Hámori Luca ökölvívónk negyeddöntője lesz.

Hámori ellenfele, a tavaly a női világbajnokságról nemi tesztek után kizárt algériai Imane Helif nők közötti indulása rengeteg embert reakcióra késztetett, köztük volt a sportvilág szereplői mellett több vezető politikus vagy éppen a Harry Potter-könyvek szerzője is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.