Ellőtte magát Major Veronika a döntőben, álom maradt a dobogó

Az alapversenyből az első helyen jutott a döntőbe Major Veronika a légpisztolyosok 10 méteres számában, ahol a fináléban a 8. helyen végzett. A keszthelyi sportoló a szombati alapversenyből 582 körrel, a legjobb eredménnyel jutott a nyolcas fináléba, melyben a 12. lövés után 114 körös eredménnyel búcsúzott. Sajnos nem lesz magyar döntős férfi légpuskában sem.

2024. 07. 28. 13:48
Major Veronika végül a 8. helyen végzett Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Major Veronika áprilisban szerezte meg a kvótáját, ami késeinek tűnhet, ellenben a saját elmondása szerint azóta már lendületből ment tovább, úgyhogy még talán jól is járt. Az alapversenybeli eredményére mindenesetre jó hatással lehetett az említett lendület és fenntartott koncentráció, hiszen folyamatosan javuló, 582 pontot hozó teljesítménnyel az első helyen lépett a nyolcas fináléba.

Sajnos a döntőben nem tudta megismételni az alapversenyen nyújtott teljesítményét Major Veronika (Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám)

Ott aztán már a kezdés előtti bemutatás is lelkesítő volt, hiszen a dél-koreai és az indiai riválisa mellett ő kapta a legnagyobb támogatást: mindegy, hogy a Francia Nemzeti Lőtér a fővárostól vagy 300 kilométerre, Chateauroux-ban található, a magyar drukkerek ide is eljöttek.

Maga a verseny azonban nem kezdődött jól, mert az első szakaszban Major ugyan az ötödik helyen állt 9.7 és 10.1 közötti találatokkal, de a másodikban a hetedik helyre csúszott 9-esekkel, ezért az első kiesés határnál pedig 10.6-ot kellett volna lőnie a folytatáshoz. Ám csupán 8.2-t sikerült, ezzel pedig a 8. helyen fejezte be a szereplését.

– Sajnos a mi számunkban nem számít, hogy az első helyről jutottam a döntőbe, hiszen ott nulláról kezdődik újra. De nagyon örülök, hogy megszereztem a legjobb olimpiai helyezésem, ez jó tapasztalat a következő versenyszámra. A koncentrációm és a technikám is jó volt, át fogjuk gondolni, hogy mely tényezőkre kell jobban figyelnem. Összességében elégedett vagyok, de természetesen volt izgalom, nem tudnék olyan embert mondani, aki egy olimpiai döntőben nem izgul. Ám fejben is jól dolgoztam, nyugodt tudtam maradni, most ez erre volt elég – mondta el a magyar olimpiai csapat hivatalos oldalán Major Veronika.

Egyik számban sem sikerült döntőbe lőniük magukat a magyaroknak

Nem lesz magyar döntős férfi légpuskában, miután Pekler Zalán a 17., Péni István pedig a 18. helyen végzett a férfi légpuska alapversenyében. A sportlövőversenyeknek helyt adó chateauroux-i lőtéren a négyszeres Európa-játékok-győztes Pekler 628,4, míg a többszörös Európa-bajnok, idén ebben a számban Eb-második Péni 628,3 kört ért el a 60 lövés során. A hétfői fináléba jutáshoz legalább 629,8 körre volt szükség.

Mészáros Eszter a 15. helyen végzett a nők légpuska számában vasárnap a párizsi olimpián. A héten torokgyulladással küzdő gödöllői sportoló az egyéni 60 lövéses alapversenyt ugyanakkor ragyogóan kezdte. „Féltáv” után viszont kisebb hullámvölgybe került, és végül 628,6 körös eredménnyel fejezte be a viadalt. Mészárosnak a hétfői nyolcas döntőbe jutáshoz minimum 631,3 körre lett volna szüksége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.