Fennakadtak Milák úszónadrágján külföldön az olimpiai aranya után

Miközben itthon tudjuk, milyen rögös utat járt be Milák Kristóf az újabb olimpiai bajnoki címéig, külföldön ő is csak egy aranyérmes a sok közül Párizsban, akiben másoknak az úszónadrágja a legérdekesebb. Külföldön Milák „ágyékkötője” a téma, de nem ő az egyetlen, aki az ismert sportszergyártó furcsa úszónadrágját használja, először a holland Arno Kamminga kapcsán vált virálissá a téma az olimpia alatt.

2024. 08. 04. 5:50
Milák Kristóf nagyszerű hajrával megnyerte a 100 méteres pillangóúszás döntőjét szombat este a párizsi olimpián, de voltak, akiknek az úszónadrágján akadt fenn a szemük. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf nagyszerű hajrával megnyerte a 100 méteres pillangóúszás döntőjét szombat este, így a 200-on szerzett korábbi ezüstjével együtt a magyar medencés úszóválogatott a legeredményesebb versenyzőjeként zárja a párizsi olimpiát. Ismerve azt, hogy milyen rögös utat járt be az elmúlt egy-másfél évben, a teljesítménye még inkább lenyűgöző, külföldön azonban ennél banálisabb dolgon akadtak fenn Milák győzelme láttán: az úszónadrágján.

Milák Kristóf úszónadrágjának a színe a víz hatására változik (Fotó: Csudai Sándor)

A magyar klasszis több más férfi úszóhoz hasonlóan az úszósport egyik vezető sportszergyártója, az Arena úszónadrágját viseli a párizsi olimpián, amely különleges és első ránézésre valóban merész külsőt tervezett a gatyáknak. Az az igazán érdekes, hogy szárazon a nadrág egységesen fehéres különböző mintákkal, de a víz hatására változik a színe, így a medencéből való kiszállás után a combon már szinte „bőrszínű”, míg az ágyék táján kékes nadrágok sokak figyelmét felkeltették.

Először Kamminga, most Milák

Már az olimpia úszóversenyeinek első napjaiban téma volt a furcsa nadrág, először a hollandok olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes mellúszója, Arno Kamminga kapcsán vált virálissá a téma. Miután rengeteg poszt és mém született Kamminga nadrágjáról, a TMZ cikke azt írta, hogy „néhány néző elgondolkodott, Arno valóban meztelen volt-e a párizsi olimpián”.

Milák 100 pillangón aratott győzelme után újra téma lett az X-en a furcsa úszónadrág, a magyar bajnok ugyanolyan darabot viselt a szombati döntőben, mint korábban Kamminga. Többen is posztoltak róla, az egyik legjellemzőbb bejegyzés ez volt:

„Elállt a lélegzetem, amikor Milák kiszállt a medencéből, mert azt hittem, hogy ágyékkötőt visel” – írta egy nő.

 

Egy másik felhasználót is felzaklatott Milák úszónadrágja:

Érdekesség, hogy amikor Milák először lett olimpiai bajnok 2021-ben a tokiói olimpián – akkor 200 pillangón –, a döntő előtt elszakadt a nadrágja, amiből az arany fényében nagy sztori lett. Úgy tűnik, ha Milák olimpiát nyer, az úszógatyák valahogy mindig a reflektorfénybe kerülnek.

Olvassa el Milák Kistóf elképesztő útjának történetét az újabb olimpiai aranyéremig:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.