„Milák Kristófot az arany sem tudta szóra bírni” – csodálkozik a nemzetközi sajtó

A párizsi olimpián Milák Kristóf azután, hogy 200 méter pillangón címvédőként ezüstérmes lett, tegnap este a 100 méter pillangót megnyerte, de senkinek nem nyilatkozott. „Milák Kristófot még az olimpiai arany sem tudta szóra bírni” – csodálkozik a nemzetközi sajtó.

2024. 08. 04. 7:30
Milák Kristóf az ezüst után aranyat is nyert Párizsban
Milák Kristóf az ezüst után aranyat is nyert Párizsban Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M4 Sporton korábban, még a 200 méter pillangó előfutamai után arról számoltak be, hogy Milák Kristóf ígéretet tett nekik, a versenyszám után nyilatkozni fog; de ez így félreértésre adott okot. S a közmédia is abban bízott, hogy Milák akkor áll majd kamera elé, ha mindkét versenyszámán túl van. A 100 méter pillangó megnyerése erre tökéletes alkalmat kínált, de a nyilatkozat elmaradt, s Milák a nemzetközi sajtótájékoztatót is kihagyta, miként kirábban a 200 méter pillangó után is. Pedig ezen az érmeseknek elméletileg kötelező megjelenniük.

Milák Kristóf az ezüst után aranyat is nyert Párizsban
Milák Kristóf  100 pillangón verhetetlen volt Párizsban (Fotó: Csudai Sándor)

Milák Kristóf hallgatása természetesen a nemzetközi sajtóban is téma. „Milák Kristófot még az olimpiai arany sem tudta rávenni, hogy megtörje a hallgatását” – tudatja cikke címében a világ egyik vezető hírügynöksége, az AP, megjegyezve, hogy a rá feleslegesen váró tucatnyi magyar újságíró tudta, hogy most is erre számíthatnak.

 

Ilya Kharun szerint Milák kedves és segítőkész

–  Ő egy nagyon különleges személyiség. Fogalmam sincs, hogy miért nem nyilatkozik – zárta rövidre a témát Sós Csaba szövetségi kapitány az AP-nek.

A nemzetközi sajtó azért megemlíti, hogy Milák Magyarországon sok kritikát kapott, amiért hosszú időre eltűnt, és semmit sem lehetett tudni a felkészüléséről.

A kanadai Ilya Kharun, aki 100 és 200 pillangón is bronzérmes volt, elmondta, hogy természetesen ő is hallja a híreket arról, hogy Milák Kristóf távolságtartó, de ő ezt személyesen nem tapasztalta, kedvesnek és segítőkésznek tartja.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.