A Ferencváros csatárt igazolt, akivel máris rekordokat dönt

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros leigazolta a szerb bajnokság előző kiírásában társgólkirály Matheus Saldanhát. A brazil támadó a magyar élvonal történetének legértékesebb játékosa lett.

2024. 09. 03. 17:53
Matheus Saldanha a Ferencváros játékosa Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaznak bizonyultak a korábbi információk, a szerb élvonal társgólkirálya valóban a Ferencváros játékosa lett, ezt kedden jelentette be a honlapján az NB I címvédője. A 25 éves brazil támadó, Matheus Saldanha az FK Partizan csapatától érkezett, de korábban hazáján kívül Japánban, Kínában és Azerbajdzsánban is megmutatta a tudását. 

– A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz – fogalmazott Hajnal Tamás sportigazgató. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk. Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben, hogy közösen elérjük a célunkat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire – őszintén megmondva – a nyár elején még nem sok realitás volt.

A Ferencváros rekorderei

Saldanha szerbekkel kötött szerződése 2027 nyarán járt volna csak le, így mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a Ferencvárosnak, hogy megszerezze. A Nemzeti Sport és a szerb Sportal úgy értesült, a csatár hárommillió eurójába került a zöld-fehéreknek, vagyis ez az NB I történetének legdrágább átigazolása, eddig Stjepan Loncar állt a vonatkozó lista élén. Saldanha emellett a magyar élvonal történetének legértékesebb játékosa, csapattársát, Mohammed Abu Fanit előzte meg.

A Fradit pedig a híre előzte meg, mint azt Saldanha elárulta.

– Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek. Már sokat hallottam a klubról, Marquinhos jó barátom, ő csak jókat mesélt a Fradiról. Amióta eldőlt, hogy csatlakozni fogok a Ferencvároshoz, folyamatosan tanulok a klubról, a történelméről, és szeretném én is letenni a névjegyem ennél a nagyszerű egyesületnél. Bízom benne, hogy a szurkolók hamar befogadnak, és gólokkal hálálom meg a bizalmat. Csak az jár a fejemben, hogy minél többször betaláljak, és hogy együtt elérjük a klub által kitűzött célokat – mondta a brazil játékos, majd szép magyarsággal hozzátette: – Hajrá, Fradi!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.