Egy játékos összeesett az NB I-ben, aztán egy gólt is elvettek tőle

Nem bírt egymással az Újpest és a DVTK, 0-0-s döntetlen született a fővárosban a labdarúgó NB I hetedik fordulójának szombati mérkőzésén. Gólokból tehát hiány volt, ijesztő pillanatokat viszont átéltünk, amikor Gera Dániel egy párharc után a földre került.

2024. 09. 21. 19:11
Gera Dánielnek szerencsére nem lett baja
Gera Dánielnek szerencsére nem esett baja Forrás: dvtk.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest és a Diósgyőr csapott össze egymással szombat délután az NB I-ben. Az első félidőben nem tudtak egymással mit kezdeni a felek, gól(ok) helyett kakaskodásnak lehettünk szemtanúi, a második játékrészben pedig egy veszélyes jelenetnek. A vendégek futballistája, Gera Dániel egy párharc során egy újpesti vállal ütközött, majd a földre került, és ápolásra szorult.

Szerencsére nagyobb volt az ijedelem, mint a baj, Gera az ápolás után a saját lábán hagyta el a pályát, majd újra játékra jelentkezett. Ezek után ő lehetett volna a meccs hőse, a 66. percben megszerezte a találkozó egyetlen gólját – csakhogy mielőtt a hálóba került volna a labda, kézzel is hozzáért Gera, így maradt a 0-0.

Az eredmény nem változott annak ellenére sem, hogy az Újpest a 78. perctől emberhátrányban focizott, Tom Lacoux gyűjtötte be a sárga lapját. A hajrában mindkét csapatnak volt esélye a győztes gól megszerzésére, de az egyik oldalon Horváth Krisztofer, a másikon Rudi Pozeg Vancas nagy helyzete maradt ki.

Szombat este a Nyíregyháza hátrányból fordítva 3-2-re megnyerte a keleti rangadót a Debrecen ellen.

NB I, 7. forduló 
 

MTK Budapest–Ferencváros 1-3 (1-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4815 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Bognár (18., 11-esből), illetve Varga (25.), Gustavo (44.), Saldanha (80.)

Szombat
Zalaegerszeg–Kecskemét 2-1 (1-1), ZTE Aréna, 2567 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Sajbán (22.), Csóka (68.), illetve Lukács (34.) 
Újpest–Diósgyőr 0-0, Szusza Ferenc Stadion, 8562 néző, jv.: Bognár. Kiállítva: Lacoux (78., Újpest)
Nyíregyháza–Debrecen 3-2 (2-1), Városi Stadion, jv.: Berke. Gólszerzők: Nagy B. (23.), Navrátil (36., 65.), illetve Pellumbi (8.), Dzsudzsák (79., 11-esből)

Vasárnap
Puskás Akadémia–Fehérvár    16.30 (tv: M4 Sport)
ETO FC Győr–Paks        19.00 (tv: M4 Sport)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.