Kerkez Milos a Manchester United három fő kiszemeltje között, beárazták a védőt

A nyári átigazolási szezonban többször olvashattunk arról, hogy a Manchester United labdarúgócsapatánál a kiszemeltek között ott van Kerkez Milos is. S bár a piac most bezárult, a húszéves, 21-szeres válogatott védő a hírek szerint januárban távozhat a Bournemouth csapatától. Már amennyiben az érdeklődő hajlandó ötvenmillió eurót fizetni érte.

2024. 09. 13. 10:54
Kerkez Milos meddig viseli a Bournemouth mezét?
Kerkez Milos meddig viseli a Bournemouth mezét? Fotó: Fotó: Europress/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerkez Milos 2023 nyarán került a holland AZ Alkmaaról a Bournemouth csapatához, az angolok 17,87 millió eurót fizettek érte. A tavalyi szezonban minden sorozatot nézve 33 meccsen lépett pályára, és megállta a helyét. A húszcsapatos Premier League-ben a Bournemouth a 12. helyen zárt, nem voltak kiesési gondjai, ami a szezon előtt a legfontosabb célkitűzése volt.

SZOBOSZLAI Dominik; MILOS, Kerkez
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Premier League idei szezonjában három forduló után öt pontja van, a nyolcadik helyen áll, legutóbb 3-2-re győzött az Everton otthonában. Kerkez az első két meccsen végig a pályán volt, a harmadikon is kezdett, akkor a 66. percben lecserélték. S bár alapembernek tekinthető, nem vehetjük biztosra, hogy 2025-ben is a Bournemouth csapatában látjuk.

 

Kerkez Milos továbbra is a Manchester United kiszemeltjei között

Brit források szerint a Manchester United sportigazgatója, Dan Ashworth felvette a kapcsolatot a Bournemouth vezetésével, az MU megvásárolná Kerkezt, de a jelenlegi klubja ötvenmillió eurót kért érte, és ezt az manchesteriek túlságosan soknak találták, A Transfermarkt Kerkez Milos piaci értékét húszmillió euróra teszi, ezzel a második legértékesebb magyar játékos Szoboszlai Dominik (Liverpool, 75 millió euró) mögött, Sallai Roland (Freiburg, 15 millió euró) előtt. A TeamTalk szerint, bár egyelőre megszakadtak a tárgyalások a Bournemouth és a Manchester United között, a télen folyatódhatnak, mert Kerkez alternatívát jelentene a sérülékeny Luke Shaw and Tyrell Malacia mellett. Ám a lap megemlíti, hogy az MU-nak van másik kiszemeltje is a balhátvéd posztjára, a Fulman amerikai légiósa, Antonee Robinson. 

Friss manchesteri források szerint három kiszemelt van a posztra: Kerkez, Robinson és a Brest francia játékosa, Bradley Locko.

 

A legértékesebb magyar játékosok: Szoboszlai, Kerkez, Sallai

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.