Szoboszlai ezért maradhat ki a Milan ellen a Liverpool kezdőcsapatából + videó

Szeptember 14. és október 5., azaz huszonegy nap alatt hét mérkőzés vár a Liverpool csapatára, és ebben a megerőltető sorozatban kedden jön a második, mégpedig az új rendszerű Bajnokok Ligája nyitánya: a Vörösök a Milan vendégei lesznek. Nagy kérdés, hogy Arne Slot vezetőedző mikor kezdi rotálni a játékosokat, és az is kétesélyes, hogy Szoboszlai Dominik ott lesz-e a kezdőcsapatban Milánóban.

2024. 09. 16. 18:07
MAC ALLISTER, Alexis; SZOBOSZLAI Dominik; VAN DIJK, Virgil
Liverpool, 2024. szeptember 14. Alexis Mac Allister, Szoboszlai Dominik és Virgil van Dijk, a Liverpool játékosai (b-j) bemelegítenek a Nottingham Forest ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzés elõtt a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. szeptember 14-én Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új rendszerű Bajnokok Ligájában az eddigi 32 helyett 36 csapat szerepel a főtáblán, nem négyes csoportokban zajlik a küzdelem, hanem ligarendszerben, és egyetlen tabella alapján dől el a továbbjutás. Valamennyi csapat nyolc ellenfelet kapott, kettőt a legerősebbek és a leggyengébbek közül is. Az „első kalapos” Liverpool rögtön rangadóval nyit, bár a vendéglátója, a Milan csak a második kalapban volt a sorsoláskor. Szoboszlai Dominikékre szeptember 14. és október 5., azaz huszonegy nap alatt hét mérkőzés vár (négy a Premier League-ben, kettő a BL-ben, egy a Ligakupában), és ebben a sorozatban az első meccs balul sült el: a bajnokság 4. fordulójában három győzelem után a Vörösök szombaton hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Nottingham Foresttől. Szoboszlainak sem ment a játék.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik a Nottingham elleni találkozón Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Nagy kérdés, hogy Arne Slot vezetőedző mikor kezdi rotálni a játékosokat, mert az nyilvánvaló, hogy a csapat összetételén változtatnia kell a hatalmas a terhelés miatt. Szoboszlai mind a négy bajnoki találkozón végig a pályán volt, miként a magyar válogatott két Nemzetek Ligája-meccsén is.

A Milan elleni mérkőzésre a következő 23 játékos utazott el és érkezett meg ma este:

kapusok: Alisson, Kelleher, Jaros
védők: Konaté, Van Dijk, Quansah, Gomez, Alexander-Arnold, Robertson, Cimikasz, Bradley
középpályások: Szoboszlai, Gravenberch, Jones, Mac Allister, Endo, Morton
csatárok: Szalah, Chiesa, Jota, Díaz, Núnez, Gakpo

Ami tény, a Nottingham ellen így állt fel a Liverpool:

Alisson – Alexander Arnold, Konaté (Cimikasz, 75.), Van Dijk, Robertson (Jones, 75.) – Gravenberch, Mac Allister (Bradley, 61.) – Szalah, Szoboszlai, Díaz (Gakpo, 61.) – Jota (Núnez, 60.).

Szoboszlai Dominik vagy Curtis Jones?

A Thisisanfield.com a játékosok eddigi terheltsége, a Nottingham elleni felállás és a cserék alapján megpróbálta kitalálni, hogyan gondolkodhatott Slot szombaton már a Milan ellen is készülve, milyen csapatot tervezhet pályára küldeni a San Siróban, és a portál két lehetséges összeállítást is vázolt:

Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Cimikasz – Gravenberch, Szoboszlai, Mac Allister – Szalah, Jota, Díaz

Alisson – Bradley, Quansah, Van Dijk, Robertson – Gravenberch, Mac Allister, Jones – Szalah, Núnez, Díaz

Vagyis benne van a pakliban, hogy Szoboszlai helyett Curtis Jones kezd, de ezt csak Arne Slot tudja, ha egyáltalán már eldöntötte. Arra mindenesetre ne számítsunk, hogy Szoboszlai huszonegy nap alatt mind a hét mérkőzésen kezdeni fog, valamikor neki is kell pihennie. 

De mikor?

 

Landolás Milánóban:

Ez pedig az utolsó edzés volt Liverpoolban a BL-rajt előtt:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.