Az UEFA náci köszöntés miatt büntette meg az FC Barcelonát a BL-ben

Szerbiában nem lehetnek jelen csapatuk következő idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésén az FC Barcelona szurkolói. Náci köszöntés miatt büntette meg a klubot az UEFA, sokba kerül a „Flick Heil” feliratú zászló a katalán drukkereknek.

2024. 09. 27. 16:36
Rayo Vallecano v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Hansi Flick elvárja, hogy a játékosai tartsák be a szabályait Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) azért büntette meg az FC Barcelona szurkolóit, mert a BL első fordulójában, a Monaco otthonában 2-1-re elveszített találkozón néhányuk egy „Flick Heil” feliratú zászlóval köszöntötte Hansi Flicket, a katalán csapat német vezetőedzőjét, ezzel a náci Sieg Heil üdvözlést visszhangozva. Az UEFA döntése szerint nem lehetnek jelen a Barca-drukkerek november 6-án Belgrádban, a Crvena zvezda otthonában a csapat következő idegenbeli BL-meccsén.

„Az FC Barcelona elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást, és további intézkedéseket tesz a hasonló események megelőzése érdekében, valamint felelősségre vonja az elkövetőket” – jelentette ki közleményében a Barcelona.

A klubnak tízezer eurós pénzbírságot is fizetnie kell, ezt még egy áprilisi, hasonló eset miatt kapta. Akkor a Paris Saint-Germain elleni BL-meccsen alkalmaztak náci köszöntést a szurkolók, ami miatt felfüggesztett büntetés járt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.