Bajnokok Ligája: magyar futballista ünnepelt győzelmet a spanyol csapat kispadján

A legutóbbi Bajnokok Ligája-döntő párosítása ismétlődött meg az idei kiírás alapszakaszának harmadik fordulójában. A Borussia Dortmund a félidőben már 2-0-ra vezetett a Real Madrid ellen, végül azonban ezúttal is a spanyol csapat nyert, sőt Vinícius Júnior mesterhármasával egyenesen hengerelt. Győzött a Girona is, amelynek kispadján ott ült a húszéves magyar védő, Yaakobishvili Antal.

2024. 10. 22. 23:02
Real Madrid Borussia Dortmund spanyol német Bajnokok Ligája
A Real Madrid gyenge első félidő után szedte össze magát a Borussia Dortmund ellen Fotó: X/Real Madrid
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy félidő után úgy tűnt, hogy a Borussia Dortmund – ha kisebb téttel bíró meccsen is, de – visszavág a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett vereségért. A német csapat Malen és Gittens góljával 2-0-ra vezetett az első játékrész végén a Real Madrid otthonában. A címvédő azonban fordított, s végül a spanyol csapat ünnepelhetett 5-2-es győzelmet. Nem a Real Madrid sikere volt az egyetlen spanyol győzelem kedd este a BL-ben: a Girona a Slovan Bratislava elleni 2-0-s sikerrel szerezte meg első pontjait a sorozatban. A katalánok magyar játékosa, a húszéves Yaakobishvili Antal a kispadról figyelhette a mérkőzést.

Yaakobishvili Antal magyar játékos Bajnokok Ligája spanyol Girona BL
Yaakobishvili Antal januárban bemutatkozott a spanyol bajnokságban, a BL-ben egyelőre a kispadig jutott (Fotó: Urbanandsport/NurPhoto via AFP/Joan Valls)

Yaakobishvili januárban a Király-kupában és a La Ligában is bemutatkozott a Gironában, ám ebben az idényben egészen idáig nem került meccskeretbe. A Bajnokok Ligája viszont elhozta a változást, a Slovan elleni 2-0-s sikert a kispadról figyelhette a magyar futballista, aki történelmi sikernek ünnepelhetett társaival együtt, hiszen a Girona korábban még pontot sem szerzett az elitsorozatban.

Vinícius Júnior vezérletével fordított a Real Madrid

A Gironával ellentétben a Real Madrid már rengeteg sikernek örülhetett a BL-ben, olyannak viszont még nem sokszor, amilyet kedden aratott: a Dortmund ellen 2-0-s hátrányból a második félidőben 5-2-re fordított a címvédő.

A hős a triplázó Vinícius Júnior volt, akinek az első góljához kellett a videóbíró is, ugyanis a pályán az erdélyi játékvezető, Kovács István les miatt először érvénytelenítette a találatot.

A Dortmund mellett a Juventus is vereséggel veszítette el százszázalékos mérlegét, a torinói csapat a hosszabbításban kapott góllal szenvedett 1-0-s vereséget a Stuttgart ellen.

A szemnek még mindig szokatlan, harminchat csapatos tabellát az Aston Villa vezeti, amely a Young Boys és a Bayern München után a Bolognát is legyőzte, ráadásul továbbra sem kapott gólt a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 3. forduló, keddi eredmények

Real Madrid–Borussia Dortmund 5-2
Girona–Slovan Bratislava 2-0
AC Milan–Club Brugge 3-1
Monaco–Crvena zvezda 5-1
Arsenal–Sahtar Donyeck 1-0
Aston Villa–Bologna 2-0
Juventus–Stuttgart 0-1
PSG–PSV Eindhoven 1-1
Sturm Graz–Sporting 0-2

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.