Kerkezék nagy szívességet tettek a Liverpoolnak

Az Arsenal nem bírt szombaton Kerkez Milosékkal, a hazai pályán játszó Bournemouth 2-0-ra győzte le a Premier League egyik topcsapatát az angol bajnokság 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

2024. 10. 19. 21:17
A Bournemouth nagy győzelmet aratott az Arsenal ellen
A Bournemouth nagy győzelmet aratott az Arsenal ellen Fotó: AFP/GLYN KIRK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerkez Milos kisebb sérülés miatt kihagyta a magyar válogatott októberi mérkőzéseit, így pihenhetett egy keveset, hogy aztán újult erővel vágjon neki a Premier League 8. fordulójának. Szüksége is volt minden energiájára, tekintve, hogy az angol élvonal egyik nagyágyúja, az Arsenal volt szombaton a Bournemouth vendége.

Ugyanakkor a londoniak sem voltak könnyű helyzetben, sorra dőlnek ki a játékosaik, hogy csak néhány nevet említsünk, a csapatkapitány Martin Ödegaard és Bukayo Saka sem állt Mikel Arteta vezetőedző rendelkezésére. A meccsen aztán fokozódtak a problémáik, fél óra elteltével William Saliba lerántásért piros lapot kapott. Ő idő előtt mehetett zuhanyozni, a többieknek pedig emberhátrányban kellett állni a Bournemouth rohamait.

William Saliba kiállítása jelentette a fordulópontot a Bournemouth és az Arsenal összecsapásán
William Saliba kiállítása jelentette a fordulópontot a Bournemouth és az Arsenal összecsapásán Fotó: AFP/Glyn Kirk

Ezt a 70. percig bírták, amikor Ryan Christie megszerezte a vezetést, majd Justin Kluivert értékesítette a hazaiaknak megítélt büntetőt, így 2-0-s sikerrel tudták le a PL-ben eddig veretlen Arsenal vendégjátékát Kerkezék. 

A Bournemouth sikerének Liverpoolban is örülhetnek

A magyar védő végig a pályán volt, és a Bournemouth győzelmének nemcsak ő örülhet, hanem válogatottbeli csapattársa, Szoboszlai Dominik is, hiszen a Liverpool egyik nagy riválisa váratlanul pontot vesztett. A Vörösök ennek köszönhetően legalább vasárnap délutánig megőrzik az első helyüket a Premier League tabelláján.

 

Premier League, 8. forduló

szombat:
Tottenham Hotspur–West Ham United 4-1 (1-1)
Fulham–Aston Villa 1-3 (1-1)
Ipswich Town–Everton 0-2 (0-2)
Manchester United–Brentford 2-1 (0-1)
Newcastle United–Brighton 0-1 (0-1)
Southampton–Leicester City 2-3 (2-0)
Bournemouth–Arsenal 2-0 (0-0)

vasárnap:
Wolverhampton Wanderers–Manchester City 15.00 (tv: Match 4)
Liverpool–Chelsea 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Nottingham Forest–Crystal Palace 21.00 (tv: Match 4)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.