Ezt mondta a Ferencváros teljesítményéről a vesztes Nice vezetőedzője

A francia csapat három forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött az Európa-ligában.

2024. 10. 25. 8:08
Nice's French head coach Franck Haise is pictured prior to the UEFA Europa League football match between Ferencvaros TC and OGC Nice in Budapest on October 24, 2024. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) Európa-liga
A Nice vezetőedzője saját csapatával nagyon elégedetlen volt, szerinte is megérdemelten nyert a Ferencváros Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csütörtök este megszerezte első pontjait az Európa-liga alapszakaszában, miután egy öngól segítségével 1-0-ra nyert a francia Nice ellen. Bár maga a találat szerencsés volt, a Ferencváros győzelmének jogosságához a játék képe alapján nem férhetett kétség, ez a Nice vezetőedzője, Franck Haise nyilatkozatából is kiderült.

Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros TC-OGC Nice Abu Fani
Abu Fani lövése után bravúrt mutatott be a Nice kapusa, de így is a Ferencváros győzött. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Az első félidőben nagyon messze voltunk a kívánt színvonaltól intenzitásban, támadásfelépítésben és technikai téren is. Nem ilyen meccsre számítottam, ennél többre van szükség az európai porondon.

A Ferencváros sokkal jobb volt, a győzelmük megérdemelt

mondta Haise, aki nem érezheti biztosnak a helyét a Nice kispadján.

A francia csapat a lehetséges kilenc pontból eddig egyet kapart össze az Európa-ligában, amivel a hárompontos Ferencvárossal ellentétben nem áll továbbjutásra. S a nizzaiak a francia bajnokságban is gyengébben szerepelnek, mint tavaly.

 

Hogyan tovább, Ferencváros?

Ez persze immár nem érinti a magyar bajnokcsapatot, a Ferencváros a Nice elleni szép győzelem után a hazai bajnokságra fordíthatja a figyelmét.

Az Európa-liga alapszakaszában pedig a Dinamo Kijev lesz az FTC következő ellenfele, amely még pont nélkül áll az El-ben, igaz, eddig mindhárom meccsén topligás rivális ellen lépett pályára, a Lazio és a Hoffenheim után a harmadik fordulóban a Romától kapott ki 1-0-ra. Az ukránok még gólt sem rúgtak az Európa-liga aktuális kiírásában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.