Most a Barcelona maradt hoppon – Ezúttal a Veszprém csábította el a katalánok világklasszisát

Nem búslakodott sokáig a múlt héten klubvilágbajnokságot nyert Veszprém férfi-kézilabdacsapata azon, hogy a BL-címvédő Barcelona visszacsábította a bakonyiaktól a világ egyik legjobb beállósát, Ludovic Fabregast. A veszprémiek visszaadták a kölcsönt, és rálicitálva a katalán klub ajánlatára, 2026 nyarától megszerezték az olimpiai és világbajnok kapust, a dán Emil Nielsent. Kíváncsian várjuk, vajon ki lesz a következő, aki átigazol egyik sztárcsapattól a másikba.

2024. 10. 09. 11:04
Emil Nielsen a Barcelona mezét cseréli le a veszprémiekére Fotó: Mundo Deportivo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, hogy egyfajta fura versengés vette kezdetét a nemrég klubvilágbajnokságot nyert Veszprém és a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelona között, amelyben az a kérdés, vajon ki tud több világsztárt elcsábítani a másiktól. Kezdődött azzal, hogy a katalánok szemet vetettek arra a Ludovic Fabregasra, aki 2018-tól 2023-ig volt a katalánok játékosa, ráadásul 2025 nyarán a szerződése is lejár a Veszprémmel. A világ egyik legjobb beállósának formáját testközelből tapasztalta meg a Barca, ugyanis az Egyiptomban rendezett férfikézilabda-klubvilágbajnokságon a Veszprém gárdája az elődöntőben 39-34-re nyert a katalánok ellen, és a mérkőzésen a francia öt gólt vágott a BL-címvédő kapujába.

Fabregas egészen kiválóan játszott a klubvilágbajnokságon, a döntőben kilenc gólt dobott a német Magdeburgnak     Fotó: IHF / Kolektiff / Jozo Cabraja

A Barcelona már megkereste a francia beállóst, hogy a 2025 nyarán lejáró szerződését követően térjen vissza hozzájuk. A katalánok ezúttal 2029-ig szerződtetnék Fabregast, aki a Mundo Deportivo szerint már mindenben megegyezett a Barcelonával. Persze a veszprémiek mindent megpróbáltak, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, háromszoros BL-győztes és most már klubvilágbajnok Fabregast maradásra bírják, ám a francia családi okokra hivatkozva szeretne visszatérni volt klubjához. 

Ám nem váratott magára sokáig a visszavágó, ugyanis spanyol sajtóértesülések szerint 2026-tól a bakonyi világválogatotthoz igazol a Barcelona olimpiai és világbajnok dán kapusa, Emil Nielsen. A 27 éves világsztárnak ugyanis akkor jár le a szerződése, és a katalánok hiába tettek le elé egy rendkívül előnyös, új kontraktust, Nielsen nemet mondott, mert a veszprémiek ajánlatát fogadta el. A dán kapus eredménylistája mind válogatott- – 2021-ben világbajnokságot, 2024-ben pedig olimpiai aranyat nyert –, mind pedig klubszinten – 2022 óta a Barcával két-két Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet szerzett – rendkívül elismerésre méltó, vele egészen biztos nem gyengül a Veszprém kapusposzton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.