„Talán nem volt ott a stadionban?” – Slot kikérte magának a kérdést

Sorban a nyolcadik mérkőzését is megnyerte a Liverpool, szerdán az RB Leipziget verte meg 1-0-ra a Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában. A lipcsei Marco Rose szerint nyitott volt a meccs, míg kollégája, Arne Slot szerint az egynél több góllal kellett volna nyernie a Liverpoolnak. Gulácsi Péter és Willi Orbán a németek harmadik veresége után is bízik abban, hogy még semmi sincs veszve.

2024. 10. 24. 5:45
A Liverpool vezetőedzője, Arne Slot nem értett egyet egy újságíró felvetésével
A Liverpool vezetőedzője, Arne Slot nem értett egyet egy újságíró felvetésével Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/ROBERT MICHAEL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig rossz, a Liverpool jó sorozata folytatódott a Bajnokok Ligájában, előbbi szerdán harmadik vereségét, utóbbi harmadik győzelmét könyvelte el. A két csapat tegnapi összecsapásán az angolok egy találata döntött , amit Darwin Núnez szerzett, de lehetett volna góleső is, ha Gulácsi Péter és Caoimhín Kelleher nem remekel az egyik, illetve a másik kapuban. Vagy ahogy a lipcseiek látták: ha nem hagyják veszni a helyzeteiket.

Ráfaragott a Lipcse a kimaradt helyzetekre

– Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, Benjamin Seskónak volt egy nagy helyzete az első húsz percben – idézte fel Marco Rose. – Sajnos a Liverpool első helyzetéből gól lett. Szenvedtünk egy kicsit, de ez a mi hibánk volt. Nem tetszett, hogy olykor túl könnyen eladtuk a labdákat. Szereztünk két lesgólt, illetve voltak még helyzeteink, ezeket értékesíteni kellene ezen a szinten. De a srácok minden megtettek, a második félidőben nyitott volt a meccs. További fejlődésre van szükség, és jobb döntéseket kell hoznunk – értékelt az RB Leipzig vezetőedzője.

Willi Orbán az ellenfél dicsérete mellett a saját hibáikra is rávilágított. – Meccsben maradtunk, de nem volt elég, hogy a végén belehúztunk. Persze a Liverpoollal, a világ egyik legjobb csapatával játszottunk. Rosszul védekeztünk az első gólnál. Amikor nálunk volt a labda, pontatlanok voltunk, főleg az ő tizenhatosuk előtt, ezért nem voltunk elég veszélyesek. Javulnunk kell. A Bajnokok Ligája legjobb csapatai ellen nem teljesítünk elég jól a döntő pillanatokban. Ez dühítő, mert nagyok az elvárásaink magunkkal szemben. 

De még hátravan öt meccs, és minden esélyünk megvan rá, hogy továbbjussunk. Ez az új lebonyolítás előnye. Optimistának kell maradnunk. Szombaton ott kell folytatnunk a Bundesligában, ahol abbahagytuk.

Valóban, mint azt a magyar válogatott védő megjegyezte, a német élvonalban története legjobb idénykezdetét produkálja a Leipzig, csak rosszabb gólkülönbsége okán szorul a második helyre a Bayern München mögött, a Bajnokok Ligájában nulla pontjával a 31. hely illeti meg a németeket a 36 csapatos mezőnyben. De még a volt csapata, a Liverpool ellen parádézó Gulácsi sem adta fel a reményt.

– A meccs hajrájában volt néhány helyzetünk az egyenlítésre, de a mérkőzés egészét tekintve sok labdát veszítettünk a támadóharmadban. Ugyanakkor egy kis szerencsével pontot szerezhettünk volna – sajnálkozott a magyar kapus. – Glasgow-ban is nehéz lesz, tudjuk, milyen ott a hangulat. De két hét múlva az lesz ott a célunk, hogy elhozzuk a három pontot. Még öt meccs vár ránk, továbbjuthatunk.

 

Hasít a Liverpool

A Liverpoolnak eközben jól áll a szénája. A Vörösök mellett már csak egy angol gárda, az Aston Villa hibátlan a mezőnyben. Arne Slot ugyanakkor nem volt teljesen elégedett, mert szerinte a csapatának nem kellett volna izgulnia a végén, addigra már bőven lezárhatta volna zárnia a meccset. 

– Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első tíz-tizenöt percet, de aztán tetszett, amit láttam – vélekedett a Liverpool vezetőedzője. – Volt elég helyzetünk, de sajnálatos, hogy a két középső védőnk remeklésére és a kapusunk két bravúros védésére kellett támaszkodnunk, miközben már hatvan-hetven perc után el kellett volna döntenünk a meccset. Emiatt aztán az utolsó húsz perc nehéz volt – vallotta be Slot.

RB Leipzig v Liverpool- UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD2
Virgil van Dijk (balra) és Ibrahima Konaté is sokat tett a Liverpool győzelméért (Fotó: AFP/NurPhoto/Ulrik Pedersen)

A holland tréner azzal viszont nem értett egyet, hogy amikor egy újságíró felvetette, hogy a Liverpool nem dominálta a meccset.

– Talán nem volt ott a stadionban? Azt gondolja, hogy nem domináltunk? Ha jó csapathoz, egy, az első kalapból való együtteshez látogatsz, az ellenfélnek is lesznek jó momentumai 

– most éppen az egyik ilyen egy szöglet után jött. Szerintem nagyrészt mi domináltunk, mint ahogy a Chelsea ellenin kívül az összes többi mérkőzésünkön. Úgyhogy nem aggódom emiatt a találkozó miatt. Ha így akarják ezt hívni, akkor mondjuk úgy, hogy egy kicsivel jobban aggódtam a Chelsea elleni meccs után – fogalmazott Slot, majd még egyszer odaszúrt a kérdezőnek: – Egyetértek önnel abban, ha csak az első tíz vagy az utolsó húsz percet látta, azok valóban a nehéz időszakok közé tartoztak. De ilyesmi, ezen a szinten megtörténik.

Ez valóban belefér, amíg a Liverpool megnyeri a meccseit, jelenleg pedig ez a helyzet. Slot hatalomátvétele óta tizenkét meccsükből tizenegyet behúztak a Vörösök, és éppen nyolcmeccses győzelmi szériánál tartanak. Idegenben eddig mind a hat mérkőzésüket megnyerték, ami a klub történetében még sosem fordult elő. Ha pedig ezt vasárnap hétre bővítik, az komoly fegyvertény lesz, hiszen a Premier League legutóbbi ezüstérmese, az Arsenal feni a fogát Szoboszlaiékra.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.