Világsztár üzent Sallai Rolandnak, akinek felrobbant a közösségi oldala

Először volt végig a pályán Sallai Roland a Galatasaray színeiben az elmúlt hétvégén, ami után Victor Osimhen, az isztambuli csapat legnagyobb sztárja is kifejezte elismerését a magyar támadó közösségi oldalán, amely a háromszorosára nőtt bő egy hónap alatt. Willi Orbán a góljának, Gulácsi Péter az újabb hibátlan meccsének köszönhetően került a középpontba Németországban, Kerkez Milos Arsenal-verő csapat tagja volt Angliában, Szoboszlai Dominik pedig a Chelsea elleni rangadón örülhetett győzelemnek a magyar légiósok közül.

2024. 10. 21. 5:15
Sallai Roland
Sallai Roland először játszott végig egy teljes meccset a Galatasaray mezében. Forrás: X/Roland Sallai
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc forduló alatt a nyolcadik győzelmét aratta a Galatasaray a török élvonalban, és a szombati, Antalyaspor elleni idegenbeli 3-0 különlegessége az volt, hogy először volt végig a pályán Sallai Roland, amióta Isztambulba szerződött. A magyar támadó jó hangulatban térhetett vissza klubjához a válogatottól, hiszen Hollandia ellen pontot ért a gólja, majd Bosznia-Hercegovina ellen fontos győzelmet ünnepelt a nemzeti csapattal. Ezek után az Antalyaspor ellen ő harcolta ki az első gól előtti szögletet a Galatának, amely Mauro Icardi duplájával és Victor Osimhen góljával nyert.

Sallai Roland posztjára Victor Osimhen is reagált. Forrás: Instagram

Utóbbi meg is jelent Sallai közösségi oldalán, amelyen tüzet és piros szívet üzent magyar csapattársának, aki a három pontnak örült a posztjában. Osimhen elismerése kiváltság: a Napolitól érkezett nigériai sztár 2023-ban a bajnoki cím mellett az év játékosa elismerést is kiérdemelte a Serie A-ban, és a 75 millió eurós árával az egész török liga legértékesebb futballistája.

Egyre nagyobb figyelem irányul Sallai felé, és nemcsak a csapattársak, hanem a szurkolók részéről is. Sallai Instagram-oldala csaknem a háromszorosára nőtt alig több mint egy hónap alatt, mióta a Galatasaray játékosa lett. 

Így növekedett Sallai közösségi oldala néhány hét alatt. Forrás: Instrack.app

Pedig Sallai előtte hat éven át a Bundesligában futballozott, ott is szem előtt lehetett, de a Freiburg tagjaként még szeptember elején is „csak” 110 ezer követője volt. Ebből mostanra több mint 300 ezer lett – miután bejelentette az érkezését az isztambuli klub, egy-két nap alatt megduplázódott Sallai követőszáma. Minél többször játszik majd, annál tovább nőhet a törökországi népszerűsége.

Orbán első gólja és Gulácsi újabb hibátlan meccse

A Bundesliga hetedik fordulója a lipcsei magyarokról szólt. Mainzban győzött 2-0-ra az RB Leipzig , amelyben Willi Orbán szerezte a második gólt, ami egyben a magyar válogatott védő idénybeli első találata volt. A lipcsei csapatkapitány végig a pályán volt, ahogy a kapuban Gulácsi Péter is, aki immáron a hatodik kapott gól nélküli meccsét hozta le, amivel továbbra is vezeti a Bundesliga kapusrangsorát.

Schäfer András belázasodott, emiatt nem került be az Union Berlin keretébe, amely nélküle győzte le idegenben 2-0-ra Kielt. Szalai Attila továbbra sem került be a Hoffenheim keretébe, ahogy Lisztes Krisztián és Fenyő Noah sem utazott a Frankfurttal a címvédő Leverkusen otthonába, ahol 2-1-re kikapott az Eintracht.

Egy osztállyal lejjebb, a Bundesliga II-ben viszont magyar rangadót rendeztek, a Hertha hazai pályán 3-1-re legyőzte a Braunschweiget, Dárdai Márton végig a pályán volt, Dárdai Palkó a 76. percben állt be a berlinieknél. A túloldalon Szabó Levente viszont gólt is szerzett, a Braunschweig csatára már a negyedik találatát szerezte a német klub mezében ebben a szezonban. Ugyanebben a bajnokságban az U21-es válogatottat kinövő csatár, Németh András még mindig vár az első góljára a Münsterben, ez ugyanis az Elversberg elleni 1-1-en sem jött össze neki a 37 perce alatt.

Kerkezék az Arsenalt, Szoboszlaiék a Chelsea-t verték

Mindkét magyar Premier League-játékos nagy meccsen van túl a nyolcadik fordulóban. Kerkez Milos, aki sérülés miatt kihagyta a magyar válogatott legutóbbi meccseit, végig a pályán volt a Bournemouth-ban az Arsenal ellen. Kerkezék elvették az ágyúsok veretlenségét, 2-0-ra győztek az első félidőben emberhátrányba kerülő Arsenal ellen.

MILOS, Kerkez
Kerkez a válogatottban pihent, aztán klubjával győzött az Arsenal ellen. Fotó: MTI/EPA/Ash Allen

A forduló rangadóját Szoboszlai Dominikkel a pályán az Anfielden rendezték, ahol a Liverpool a Chelsea ellen 2-1-re nyert. A magyar középpályás kapott egy sárga lapot, volt egy fontos blokkolása, és végigjátszotta a mérkőzést.

Az angol másodosztályban Callum Stlyes (WBA) és Tóth Balázs (Balackburn) a kispadon ragadt, a válogatottban nemrég debütáló Szűcs Kornél viszont végigjátszotta a Plymouth meccsét. Középső védőként különösen nem lehetnek szép emlékei a Cardiff otthonában elszenvedett 5-0-s pofonról.

Loic Negóék nagy pofont kaptak a Lyontól

A Ligue 1 8. fordulójában a Loic Negót végig a soraiban tudó Le Havre nagy zakót kapott a Lyontól, amely 4-0-ra győzött ellene. A Serie A-ban az Interrel összeboronált Balogh Botond újra végigjátszotta a Parma a meccsét, amely 1-1-et ért el a Como otthonában. Az olasz másodosztályban Nagy Ádám nem jutott szóhoz a Speziában.

Görögországban Ádám Martin nem lépett pályára az Aszteraszban, Gróf Dáviddal a kapujában bravúros 2-2-t ért el a Levadiakosz az Olimpiakosz otthonában, a Voloszban Kovács Dániel és Koszta Márk is kezdő volt a Panszerraikosz ellen 1-0-ra elvesztett meccsen, Kleinheisler László pedig továbbra is létszámfeletti a Panathinaikoszban.

Ausztriában Bolla Bendegúz a pályán segítette a Rapid Wien 2-1-es sikerét a Hartberg ellen. Cipruson Lang Ádám nem játszott az Omoniában, ezzel tovább távolodik a nemzeti csapattól. Svájcban Csoboth Kevin csereként nem tudott segíteni a Basel ellen 2-1-re kikapó St. Gallenen.

Nem volt szerencsés hétvégéje Gazdag Dánielnek az Egyesült Államokban, akinek a csapata, a Philadelphia Union 2-1-re kikapott a Cincinnati ellen, így biztosan lemarad a rájátszásról, a magyar támadót ráadásul sérülés miatt 15 perc után lecserélték. Sallói Dániel 61 percet játszott a Sporting Kansas Cityben, amely szintén 2-1-re kapott ki az FC Dallas otthonában az MLS-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.