A ma 24 éves Szoboszlai lipcsei ajándéka miatt egyik csapattársa nagyon kiakadt

Ma ünnepli a 24. születésnapját Szoboszlai Dominik, aki sorban kapja a gratulációkat. A Liverpool játékosát még szerda éjjel az RB Leipzig otthonában, a két csapat BL-meccse után a lipcseiek nem emiatt köszöntötték és ajándékozták meg, hanem most búcsúztak el korábbi játékosuktól. Szoboszlai francia csapattársa, Ibrahima Konaté nehezményezi, hogy rá nem gondoltak.

2024. 10. 25. 7:27
Szoboszlai Dominik hivatalos búcsúztatására végül a találkozó után az üres stadionban került sor Forrás: X/RB Leipzig
Szoboszlai Dominik hivatalos búcsúztatására végül a találkozó után az üres stadionban került sor Forrás: Forrás: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, az RB Leipzig a Liverpool elleni BL-találkozó előtt szerette volna hivatalosan elbúcsúztatni Szoboszlai Dominiket a szurkolók előtt, mert amikor 2023-ban a Liverpoolhoz igazolt, erre nem volt lehetőség. S most sem lett, mert ezt a Liverpool megtiltotta! Szoboszlai Dominiket végül a találkozó után (amit a Liverpool nyert meg 1-0-ra Darwin Núnez góljával) az üres stadionban búcsúztatta el az RB Leipzig – ez szürreális élmény lehet a magyar válogatott csapatkapitányának.

Szoboszlai Dominikék nyertek az RB Leipzig otthonában
Szoboszlai Dominikék nyertek az RB Leipzig otthonában. Forrás: X/Liverpool FC

 

Szoboszlai kapott ajándékot, Konaté nem

Az RB Leipzig megosztotta a fotót, amelyen Szoboszlai mosolyog a klub két vezetőjével, kezében egy vörös bikát (Red Bull) ábrázoló szoborral, és honfitársunk egy piros szívet posztolt hozzá. Francia csapattársa, a vb-ezüstérmes Ibrahima Konaté pedig sokatmondóan három pontot. Aminek csakis az lehet a magyarázata: rosszul esett neki, hogy rá nem gondoltak a lipcseiek. Elvégre ő is az RB Leipzig játékosa volt korábban, 2017 és 2021 között 95 meccsen védő létére még négy gólt is szerzett a csapatban. (Szoboszlai 2021 és 2023 között 91 meccsen hússzor volt eredményes a lipcseieknél.)

Ibrahima Konaté bánata a liverpooli szurkolóknak is feltűnt:

Szoboszlai Dominik pedig ma bizonyára megint kap ajándékokat, elvégre ma ünnepli a 24. születésnapját. Klubja a hivatalos X-oldalán már reggel felköszöntötte:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.