Az UEFA egy jelenetet kiemelt a Ferencváros Nice elleni mérkőzéséből + videó

Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros tegnap hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Nice csapatát a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának harmadik fordulójában, így megszerezte az első pontjait. A Fradi nyerhetett volna nagyobb különbséggel is, de a vendégek lengyel válogatott kapusa, Marcin Bulka nagyon jól védett.

2024. 10. 25. 9:00
Budapest, 2024. október 24. Abu Fani, a Ferencváros (b) és Marcin Bulka, a Nice kapusa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - OGC Nice mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 24-én Fotó: . MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobban kezdő Ferencváros negyedóra elteltével a kanadai Moise Lumpungu öngóljával szerzett vezetést, minimális előnyét pedig a lefújásig megtartotta a hajrában Pablo Rosario kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó Nice ellen. Az FTC győzelmével, a begyűjtött három pontjával ott van a továbbjutásra álló csapatok között, a 36 csapat között a 23. helyet foglalja el.

FTC
Az FTC a vonal fölé került Forrás: UEFA

Még az első félidő végén a Nice lengyel válogatott kapusa, Marcin Bulka kétszer is nagyot mentett, előbb Kady szabadrúgásánál, majd a kiugró Abu Fani szintén jobb alsó sarokba tartó lövésénél. Bulka utóbbi hárítását az UEFA beválasztotta a játéknap legnagyobb védései közé. A Manchester United hálóőre, a kamerui válogatott André Onana is kitett magáért a Fenerbahce ellen (1-1) Isztambulban, ahol a vendégek trénere, José Mourinho piros lapot kapott.

 

A Ferencváros a két hét múlva sorra kerülő negyedik körben az ukrán Dinamo Kijev vendége lesz Hamburgban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.