A Chelsea és a Sevilla is a végén törte össze ellenfele álmait

Hasonló forgatókönyv játszódott le a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójának keddi mérkőzésein: a Chelsea és a Sevilla is a hosszabbításban törte össze a Rennes, illetve a Krasznodar pontszerzésről szőtt álmait. Mindkét kora esti összecsapás 2-1-es vendéggyőzelemmel ért véget, ezzel pedig eldőlt, hogy az E csoportból az angol és a spanyol klub lesz ott a nyolcaddöntőben.

Magyar Nemzet
2020. 11. 24. 21:00
Chelsea, Giroud
epa08839776 Olivier Giroud (R) of Chelsea celebrates with teammates after scoring the 1-2 lead during the UEFA Champions League group E soccer match between Stade Rennes and Chelsea FC in Rennes, France, 24 November 2020. EPA/Eddy Lemaistre Fotó: Eddy Lemaistre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, a vendég Chelsea már a mérkőzés kezdetén magához ragadta a gyeplőt, látszott, hogy a negyedik fordulóban el akarja dönteni a továbbjutás kérdését. Támadásai a 22. percre értek góllá: Mason Mount a saját térfelén szerzett labdát, majd remekül indította a felezővonalnál startoló Callum Hudson-Odoit, aki a francia védőket villámléptekkel maga mögött hagyva az ellenfél tizenhatosánál termett, és a kilépő Alfred Gomis kapus mellett magabiztosan lőtt a kapuba.

Az újonc Rennes becsületére legyen mondva, hogy a bekapott gól nem törte le, végig hajtott az egyenlítésért az egyszeres BL-győztes ellen. Már-már úgy tűnt, hogy felesleges volt a sok erőlködés, de a 85. percben Benjamin Bourigeaud sokadik szöglete után Sehrou Guirassy ugrott a legmagasabbra, és befejelte a hazaiak első találatát. A pontszerzéshez viszont még ez sem volt elég, mert a hosszabbításban hibát vétett a házigazda, és ugyan Timo Werner lövését még bravúrral védte Gomis, de fejese ellen már esélytelen volt.

Győzelmével bebiztosította a helyét a nyolcaddöntőben a Chelsea, amely a Krasznodar vendégeként szintén 2-1-re diadalmaskodott Sevillával harcolhat meg a csoportelsőségért.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, E csoport:

Rennes–Chelsea 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Guirassy (85.), ill. Hudson-Odoi (22.), Giroud (91.)

Krasznodar–Sevilla 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Wanderson (56.), Rakitić (4.), El Haddadi (95.)

Az állás:

1. Chelsea 10 pont (9-1)

2. Sevilla 10 (6-3)

3. Krasznodar 1 (4-10)

4. Rennes 1 (2-7)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.