A FIFA elnöke nem sietné el a szurkolók visszaengedését

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke nem számít arra, hogy a koronavírus-járvány után hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.

Forrás: MTI2020. 06. 06. 21:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tolerancia és a megértés a mostani időszakban nagyon fontos, és természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy a rajongóknak helyet kell biztosítani a mérkőzéseken. A futball nézők nélkül nem ugyanolyan, viszont türelmesnek kell lennünk abban a kérdésben, hogy mikor térhetnek vissza az arénákba – fogalmazott az 50 éves olasz-svájci sportvezető egy szombati videokonferencián.

Infantino hozzátette, a továbbiakban is fáradhatatlanul, diszkréten és tisztelettudóan folytatják a munkát annak érdekében, hogy lépésről lépésre enyhítsenek az átmenetileg érvényben lévő korlátozó intézkedéseken.

– Azt akarjuk lehetővé tenni, hogy a szurkolók teljes mértékben biztonságos körülmények között térhessenek vissza a lelátókra – jelentette ki a FIFA elnöke.

Infantino arról is beszélt, a nemzeti sportági szövetségekkel folytatott online párbeszédek sorának az a legfőbb célja, hogy kialakítson egy még jobb futballt a jövőben.

A FIFA-elnök olyan, a koronavírus-járvány ideje alatt ismét felerősödő kérdésekben akar végleges megoldásokat találni, mint a bérkorlátozások, a pénzügyi ellenőrzési mechanizmusok vagy a játékosok terheltsége, valamint a versenykiírások formátuma.

– Ma már nem eldugott, sötét kis hátsó szobákban hozunk kiscsoportos döntéseket. Ezek az idők határozottan lejártak! – hangsúlyozta Infantino.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.