A két gól helyett jobb lett volna a három pont a Real ellen

Szoboszlai Dominik szerint balszerencsés körülmények közepette kapta a Salzburg azt a gólt, ami az Atlético Madrid elleni BL-meccsen megpecsételte a sorsát, és bosszús az osztrákok vezetőedzője is. A Mönchengladbach két pontot sirat, a németek nagyon közel álltak ahhoz, hogy a Sahtar után ők is legyűrjék a Real Madridot.

Magyar Nemzet
2020. 10. 28. 12:40
Marcus Thuram
Soccer Football - Champions League - Group B - Borussia Moenchengladbach v Real Madrid - Borussia-Park, Moenchengladbach, Germany - October 27, 2020 Borussia Moenchengladbach's Marcus Thuram scores their first goal REUTERS/Uwe Kraft - UP1EGAR1LD767 Fotó: Uwe Kraft Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, még kedden az A csoportban játszott Atlético Madrid–Salzburg (3-2) találkozón az osztrák csapatból bevette a spanyolok kapuját, s így a BL történetének legeredményesebb magyar futballistája lett a főtáblán szerzett három góljával, melyek közül kettőt a mostani kiírásban jegyez. Az Atlético jutott vezetéshez, de a Salzburg éppen a magyar középpályás szép találatával még a szünet előtt egyenlített. Fordulás után azonnal előnybe kerültek a vendégek, ám Joao Felix duplázott, így végül az Atlético megszerezte a győzelmet és a három pontot. A mindent eldöntő találat a 85. percben esett.

– Csalódottak vagyunk, hiszen sokáig kontrolláltuk a meccset, de a végén kaptunk egy újabb gólt. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra. Ám az bosszantó, hogy két mérkőzés után csak egy pontunk van a csoportban, mert mindkét meccsünkön jól játszottunk – mondta Jesse Marsch, a Red Bull Salzburg vezetőedzője. (Az első fordulóban a Salzburg hazai pályán 2-2-t játszott a Lokomotiv Moszkvával, ott is 1-0-s hátrányba került, ugyancsak Szoboszlai egyenlített, majd 2-1-re már az osztrákok vezettek, de nem tudtak nyerni.)

– Nagyon jól játszottunk csapatként, küzdöttünk egymásért, de egészen a végéig harcolnunk kell – nyilatkozta Szobszlai kedd éjjel. – Talán csak balszerencse, hogy a hajrában tízen álltunk ott a büntetőterületen belül, Joao Félix mégis megszerezte a labdát. Most azonban már a következő osztrák bajnoki mérkőzésünkre koncentrálunk, utána pedig a Bayern München elleni BL-meccsre – tette hozzá honfitársunk.

Bár a három pont az előzetesen is esélyesebbnek tartott madridiaké lett, az Atlético vezetőedzője, Diego Simeone is méltatta az osztrákok teljesítményét:

– Vannak csapatok, amelyek kifejezetten jók a letámadásban, mint a Sevilla, a Betis, és ilyen a Salzburg is. A vendégek ott lihegtek a játékosaim nyakában, egy pillanatig sem lankadhatott a figyelmünk. Nem hagytak teret nekünk ahhoz, hogy a saját játékunkat játszhassuk, de amikor mégis sikerült területet nyitnunk, akkor egyből betaláltunk. Jól játszottunk, ám még van hová fejlődnünk – mondta az argentin tréner.

A B csoportban a Real Madrid még nagyobb hajrát vágott ki, de az egy pontnak is örülhet, hiszen a 86. percben még 2-0-s hátrányban volt a Mönchengladbach stadionjában. A 23 éves francia Marcus Thuram – akinek édesapja a 142-szeres válogatott, világbajnok Lilian Thuram – a 33. és az 59. percben talált be, a királyi gárda a 87., a 93. percben (!) szerzett góljaival egyenlített 2-2-re. A Real így elkerülte, hogy sorozatban negyedik meccsét is elveszítse a BL-ben: az előző kiírás egyenes kieséses szakaszában a Manchester Cityvel szemben maradt alul kettős vereséggel, az előző héten, a főtáblás küzdelmek első körében pedig a Sahtar Donecktől kapott ki otthon 3-2-re.

Marcus Thuram itt az első gólját szerzi a Real Madrid ellen
Fotó: Uwe Kraft / Reuters

A lefújás után a pontmentő Casemiro azt emelte ki, hogy az utolsó sípszóig küzdöttek, szerinte elég jól játszottak, a BL-ben pedig nincsenek könnyű mérkőzések. Zinedine Zidane vezetőedző elmondta, nem hitte volna, hogy ilyen drámai végjátéka lesz a meccsnek, és ilyen nehéz helyzetbe kerülnek, de a csapata megmutatta a tartását azzal, hogy képes volt felállni.

– Rosszul jött, hogy nem mi szereztük meg a vezetést, eladtuk a labdát, az ellenfelünk pedig jól kontrázott, és az első lehetőségét kihasználta. De ilyen a futball. A BL-ben 2-0-s hátrányból visszajönni a meccsbe nagyon nehéz, nekünk azonban ez is sikerült, ekkor sem estünk pánikba, ami előrevetíti, hogy nagy dolgokra leszünk még képesek – szögezte le Zidane.

A Borussia Mönchengladbach vezetőedzője, Marco Rose szomorkásan kommentálta a történteket:

– Amikor két gólt kapsz az utolsó percekben, és ezzel pontokat veszítesz, az nem túl kellemes érzés… – bökte ki a szakvezető, és a duplázó Thuram is azt mondta, hogy nagyon örül a két góljának a Real Madrid ellen, de a három pont jobb lett volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.