A koronavírus ellenére Japán kitart az olimpia mellett

A koronavírus-járvány ellenére a japánok kitartanak a nyári tokiói olimpia és paralimpia megrendezése mellett.

Forrás: MTI2020. 02. 13. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország olimpiai bizottságát vezető Mori Yosiro csütörtökön egyeztetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékeseivel, majd megerősítette, hogy a betegség terjedése nincs hatással a játékok előkészületeire.

„Szeretném leszögezni, hogy nincs napirenden az olimpia törlése vagy elhalasztása” – jelentette ki Mori, hozzátéve, szoros együttműködésben dolgoznak a japán kormánnyal, és „nyugodtan kezelnek” minden felmerülő problémát.

A NOB a közelmúltban néhány kvalifikációs versenyt elhalasztott vagy lemondott, például a Nancsingba tervezett női futballselejtezőt Sydneybe helyezték át, női kézilabdában pedig Kína helyett Kazahsztán szerepel majd márciusban Győrben, a magyarok csoportjában.

Az olimpiát július 24. és augusztus 9., míg a paralimpiát augusztus 25. és szeptember 6. között rendezik Tokióban.

A legfrissebb adatok szerint a kínai gócpontú járványban eddig több mint 40 ezren fertőződtek meg, a halálesetek száma pedig meghaladta a 1100-at.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.