A magyar válogatott védőjéről tárgyal a Fenerbahçe

Sajtóhírek szerint Szalai Attila ciprusi klubja, az Apollon Limasson elismerte, hogy tárgyalásban áll a török Fenerbahçe csapatával a magyar labdarúgó-válogatott védőjének átigazolásáról. A Nemzeti Sport megkereste az üggyel kapcsolatban a játékos édesapját, idősebb Szalai Attilát, hogy valóban a török sztárcsapathoz szerződik-e a fia.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 01. 14. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekünk arról nincsenek információink, hogy a ciprusi klub elnöke kikkel tárgyal, de biztos, hogy folynak egyeztetések, több országból is vannak érdeklődések, konkrétumokról egyelőre nem tudok beszámolni – tisztázta idősebb Szalai Attila.

A ciprusi sajtóértesülések arról szólnak, hogy az Apollon előrehaladott tárgyalásokat folytat a Fenerbahçe csapatával, amely kétmillió eurót fizethet a nyolcszoros válogatott Szalai Attiláért, a védőnek pedig három évre 800 ezer eurós fizetést ajánlanak. A tárgyalás tényét elismerte az Apollon, de egyességről még nincsen szó, türelmet kértek a további tájékoztatásig.

Korábbi hírek szerint a másik török sztárcsapat, a Galatasaray is érdeklődött Szalai iránt, de Fatih Terim edző már letett a magyar válogatottban az ősszel alapemberré vált védő szerződtetéséről, mert megrekedtek a tárgyalások. A 22 éves játékos valószínűleg a Nemzetek Ligájában hívta fel magára a törökök figyelmét. Végigjátszotta a török válogatott elleni mindkét meccset, amelyeket Magyarország kapott gól nélkül nyert meg.

Érdekesség, hogy Szalai egyszerre érkezhetne a Fenerbahçéhoz a németek török származású világbajnokával, Mesut Özillel, aki szintén a mostani átigazolási időszakban kerülhet az isztambuli klubhoz az Arsenaltól. A magyar futballista szerződése egyébként 2023-ig szól az Apollonnal, és korábban arról beszélt, hogy szíve szerint a Bundesligába lépne tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.