A NOB azt szeretné, ha Tokióban az utolsó napon rendeznék a maratonfutást

Forrás: MTI2019. 11. 13. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a hagyományoknak megfelelően az utolsó napon rendezné meg a férfi maratonfutást a jövő nyári tokiói olimpián, annak ellenére, hogy a versenynek Szapporó ad majd otthont.

John Coates, a szervezet koordinációs bizottságának elnöke szerdán úgy fogalmazott, ha kell, a verseny után különgépekkel szállítják a sportolókat a záróünnepségre, ahol sor kerül majd a dobogósok köszöntésére. A tervek szerint a női maratonfutás érmesei is ekkor kapnák meg díjaikat.

A sportvezető ezzel reagált Mori Josirónak, a játékok szervezőbizottsága elnökének szavaira, aki a múlt héten azt mondta: a megváltozott helyszín miatt vélhetően a tervezettnél korábban kell majd megrendezni a versenyszámot. Coates ugyanakkor hozzátette, még nincs végső döntés a pontos dátumról.

A NOB és a szervezőbizottság november elején jelentette be, hogy a Tokióban várható nagy meleg miatt a jóval északabbra fekvő Szapporóban rendezik meg a maratonfutást és a gyaloglószámokat a július 24. és augusztus 9. közötti tokiói olimpián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.