A Parma tizennyolc éves magyarja az Inter ellen debütált a Serie A-ban

A Pescara elleni hétközi Olasz Kupa-mérkőzés után szombat este a milánói Internazionale otthonában is a Parma kezdőcsapatának tagja volt Balogh Botond. A MTK-ban nevelkedett, tizennyolc éves játékos csapata 2-2-re végzett az Inter otthonában.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 20:01
null
A magyar tini helyt állt a BL-csapat ellen Fotó: ANDREA CANTINI PH Forrás: Twitter/ParmaCalcio

A Pescara elleni hétközi Olasz Kupa-mérkőzés után szombat este a milánói Internazionale otthonában is a Parma kezdőcsapatának tagja volt Balogh Botond. A MTK-ban nevelkedett, tizennyolc éves játékos csapata 2-2-re végzett az Inter otthonában.

Többek között a Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját, a horvát válogatottal vb-ezüstöt nyert Ivan Perišić ellen is futballozott Balogh Botond, és a 18 éves labdarúgó nem panaszkodott munkanélküliségre az Internazionale ellen. A papírformának megfelelően az Inter teljesen beszorította az öt védővel, köztük Baloghgal felálló Parmát, a vendégcsapat erejéből – elsősorban Gervinho megiramodásai révén – csak szórványos ellenakciókra futotta.

A magyar tini helytállt a BL-csapat ellen
Fotó: Twitter/ParmaCalcio

Nyomasztó fölényben játszott az Inter, 8 kapura lövési kísérletével szemben a Parma csak egyet tudott felmutatni. Antonio Conte csapata 61, Fabio Liveranié 39 százalékban birtokolta a labdát. A második félidőben sem fordult a kocka, de még nehezebb helyzetbe került az Inter: a Parma Balogh Botond határozott labdaszerzése után Hernani előre ívelt labdáját Gervinho kapásból lőtte a a milánóiak kapujába. Ritkán látható szép előkészítés után született a vendégcsapat vezető gólja a 46. percben.

Negyedóra után újra Gervinho villant, ezzel lett 0-2. Felpörögtek az események, egy percre rá a csereként beállt horvát vb-ezüstérmes középpályás, Marcelo Brozović szerzett szépítő gólt. Hátravolt még a félidő fele. Baloghnak volt egy tizenegyesgyanús szerelése Perišićcsel szemben, a játékvezető nem látta szabálytalanak az esetet. A 92. percben nagy nehezen bepasszírozta az egyenlítő gólt az Inter: Kolarov szabadrúgása után Perišić csúsztatott a Parma kapujába.

Balogh előtt a kétezres években Balogh Norbert, Rudolf Gergely és Koman Vladimir futballozott a milánói San Siróban. Fontos részsiker ez a tizennyolc éves játékos pályafutásában.

Az ügynök büszke. A labdarúgó érdekeit képviselő Fülöp Ferenc elégedetten értékelte a tizennyolc éves Balogh Botond milánói teljesítményét. – Boti mentálisan sokkal érettebb a koránál, én nem féltettem őt a világsztárokkal felálló Inter ellen. Annak ellenére sem, hogy pályafutása során először volt kezdő a Serie A-ban. De látszott rajta, hogy nincs megilletődve, és a játéka nem arra szorítkozott, hogy kirugdossa a labdát a lelátóra. A Perišićcsel szembeni esetnél örültem, hogy nem ítélt tizenegyest a játékvezető. Úgy gondolom, hogy 10-12 meccsel a háta mögött Botond még érettebben fog futballozni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.