A válogatott egyre jobb, a játékosok együtt tudnak élni a teherrel

Holnap Lengyelországgal játszik a magyar válogatott a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében. A magyar győzelem negyeddöntőt ér, a tét jelentős, de a játékosok a helyén tudják kezelni a rájuk nehezedő nyomást.

2021. 01. 22. 15:25
null
A kapitány nagyon bízik a játékosaiban Fotó: Kovács Anikó Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyiptom mindig tartogat meglepetéseket: az utolsó percben végrehajtott szálláscsere, a nyolc négyzetméteres konditerem és a lerobbant csapatbusz esete után csütörtökön a játékvezetők küldésével adódtak problémák. csapatvezető a tegnapi online sajtótájékoztatón ismertette a részleteket. – Az eredetileg kijelölt dán páros egyik tagja elkapta a koronavírust, de azt speciel én sem tudom, hogy a tartalékként nevezett norvég páros miért nem vezethette a brazilok elleni meccsünket. Végül svájci bírók fújtak a meccsen, ami azért is érdekes, mert ők eredetileg nem is voltak rajta a hivatalos játékvezető-küldésen.

Gulyás István szövetségi kapitány nyugodtan várja a szombati meccset
Fotó: MTI/EPA/AFP

A magyar válogatott sikeres szereplése szemlátomást nem a rendezési hiányosságokon múlik. Négy meccsből négy győzelem az eddigi mérleg, és ha ma a lengyelek ellen (tv: M4 Sport, 18.00) sikerülne megszerezni az újabb két pontot, akkor a spanyolok elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül a világbajnokság negyeddöntőjébe, az egyenes kieséses szakaszba jut Gulyás István szövetségi kapitány csapata. De vajon érzik-e a téttel járó nyomást a játékosok? – Teher mindig, minden meccsen van, ezt tudni kell kezelni. Ezzel eddig sem volt probléma. A brazilok ellen is volt egy kis teher rajtunk. De ha ezt úgy kezeljük, ahogy eddig, akkor ezzel nem lesz probléma – mondta Sipos Adrián a tegnapi online sajtótájékoztatón.

Bodó Richárd sem roskad össze a súly alatt. – Nem tehernek gondolom a lengyelek elleni meccset, hanem egy jó meccsre gondolok. Élveznünk kell a játékot, csinálni kell a saját dolgunkat, és akkor a győzelem is jönni fog.

Gulyás István nem érzi úgy, hogy leblokkolnának a játékosok, és túlságosan rágörcsölnének a lengyelek elleni találkozóra. – A srácok a helyén kezelték a brazilok elleni győzelmet. Nem gondolom, hogy a lengyelek ellen nagy teher lesz rajtunk. A fiúk jó állapotban vannak, frissek, tudtuk pihentetni a kulcsjátékosokat a brazilok ellen – közölte a szövetségi kapitány.

Ha a 29-23-ra legyőzött Brazíliát előzetesen kellemetlen ellenfélnek minősítette a kapitány, akkor a lengyelekre a veszélyes jelző az érvényes. – Nagyon komplex kézilabdát játszanak. A tavalyi Európa-bajnokságon nem feltétlenül az igazi arcukat mutatták, túl korán kiestek a tornán. Egységes csapatuk van, sokkal jobb passzban vannak, mint az Eb-n. Épp hogy kikaptak a spanyoloktól. Jó mentális állapotban vannak, így biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz – latolgatta az esélyeket Gulyás.

A magyar válogatott két fordulóval a középdöntő zárása előtt hat ponttal vezeti a csoportját, a spanyol csapatot egy, a lengyelt két ponttal előzi meg. A lengyelek legyőzésével sikerülne elérni a hivatalos célt, a negyeddöntőbe jutást. Egyelőre ne tekintsünk ennél messzebb, és várjuk a további rendezési hiányosságokat. Eddig szerencsét hoztak.

 

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.