Adrián volt a Szuperkupa hőse

Egy bizonyos Adrián San Miguel del Castillo nevű fiatalember csaknem kilátástalan helyzetben várta, hogyan alakul a sorsa.

2019. 08. 16. 7:17
UEFA Super Cup Liverpool FC vs Chelsea FC
A beugró kapus főszereplővé lépett elő Fotó: TOLGA BOZOGLU Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy bizonyos Adrián San Miguel del Castillo nevű fiatalember csaknem kilátástalan helyzetben várta, hogyan alakul a sorsa. A 32 éves spanyol kapus a nyáron elhagyta a Wast Ham Unitedet, s fogalma sem volt, mi lesz vele. Ha valaki augusztus elején azt mondja neki, ő lesz az idei európai Szuperkupa hőse, egész biztosan kineveti.

Pedig így történt. Adriánt biztonsági tartaléknak ingyen leszerződtette a Liverpool, amelynek az első számú kapusa, a brazil Alisson megsérült, a tartalékja, Simon Mignolet pedig, megelégelve a kispad koptatását, a belga Brugge-höz igazolt, így Jürgen Klopp menedzsernek nem maradt más választása, mint Adriánt állítani a kapuba csapatának, a BL-győztes Liverpoolnak az Európa-ligát megnyert Chelsea elleni mérkőzésen Isztambulban.

A rendes játékidő 1-1-re, a hosszabbítás 2-2-re végződött. A londoni együttes szerzett vezetést révén, a második félidő elején egyenlített, majd a 95. percben ismét betalált. Hat perccel később Adrián összehozott egy büntetőt a Chelsea-nek, azt Jorginho értékesítette, végül jöhetett a tizenegyespárbaj. Az utolsó körig senki sem hibázott, akkor azonban a csereként beállt fiatal Abraham középre tartó lövését Adrián lábbal hárította – ő hős lett, a Liverpool pedig négyszeres Szuperkupa-győztes!

A beugró kapus főszereplővé lépett elő
Fotó: Reuters

A találkozó érdekessége, hogy az UEFA először bízta női játékvezetőre férfi csapatok rangos mérkőzését, és Stéphanie Frappart az asszisztenseivel együtt kiválóan oldotta meg a feladatát. Partnerekre leltek a játékosokban, akik különösen az első félidőben szédítő iramban futballoztak, ám mindössze ötször szabálytalankodtak, a 120. perc végén pedig a Liverpool neve mellett csak tíz, a Chelsea-é mellett pedig 12 fault állt a statisztikában.

UEFA Szuperkupa: Liverpool–Chelsea 2-2 (0-1, 1-1, 2-2), tizenegyesek: 5-4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.