Babos Tímea az első fordulóban kikapott a Roland Garroson

Két szettben szenvedett vereséget a román színekben induló Ana Bogdántól a Párizsban zajló Roland Garros elő fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 09. 29. 12:54
BABOS Tmea
Babos Tímea nem volt idén sikeres Párizsban Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a világranglista 107. helyén álló a 93. helyen rangsorolt román Ana Bogdannal játszott. Magyar szempontból remekül kezdődött a mérkőzés, a soproni játékos hozta a saját adogatójátékát, majd rögtön el is vette az ellenfele szerváját, 2:0-ra vezetett. Innen azonban visszakapaszkodott, kiegyenlített, 4:4-ig elevickéltek a felek, ezután Bogdan a saját szervajátéka után brékelte Babost, 6:4-re nyerte meg az első szettet.

Babos Tímea két szettben kapott ki az első fordulóban
Fotó: Yoan Valat/MTI/EPA

A folytatásban Babos nem tudott megújulni, a második játszmában kétszer veszítette el a saját adogatását, Bogdan viszont nem hibázott. 6:2 lett a második szett. Egyéniben Babos Tímea befejezte a szereplését Párizsban, de a francia színekben versenyző Kristina Mladenovic oldalán még érdekelt a női párosok mezőnyében.

Roland Garros, női egyes, 1. forduló: Ana Bogdan (román)–Babos Tímea 6:4, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.