Gulácsiéknak most sem hozott szerencsét a Puskás Aréna

Mondhatjuk, hogy szerda este megismételte a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését a Liverpool és az RB Leipzig. Szalah és Mané góljaival másodjára is 2-0-ra diadalmaskodott Jürgen Klopp csapata a Puskás Arénában, így összesítésben 4-0-val masírozott tovább a negyeddöntőbe.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 22:55
Gulácsi
Budapest, 2021. március 10. Christopher Nkunku (b) és Gulácsi Péter (j), az RB Leipzig játékosai, valamint Mohamed Salah, az FC Liverpool csapattagja (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párharc első mérkőzéséhez hasonlóan személyében újra csak egy magyar játékos kapott helyet a Lipcse kezdőcsapatában. múlt heti kézközépcsonttörését követően a kispadról figyelte a találkozót, pedig továbbra sem bevethető.

Három héttel ezelőtt védelmi megingásai nyomán kétgólos hátrányba került a pályaválasztó német gárda, s a hátsó alakzat a visszavágón sem volt magabiztos. Pedig a stabilitásra szükségük lett volna a „bikáknak”, mert a Premier League-ben szenvedő Liverpool a BL-re összekapta magát, nagy kedvvel rohamozott, és többször is veszélyeztetni tudta Gulácsi kapuját. Hogy az eredményjelzőn 45 perc elteltével 0-0 állt, az egyértelműen a magyar kapusnak volt köszönhető, aki remek védéseivel tartotta életben csapata halovány esélyeit.

A második játékrészben azonban már ő sem tudta megállítani a liverpooli tüzéreket, és három perc alatt Mohamed Szalah és is bevette a kapuját. Előbb, a 71. percben az egyiptomi volt eredményes: Diogo Jota passza után befelé cselezett, és 15 méterről a bal alsóba lőtt.

Szalah gólja:

 

Alig fújhatott ki Gulácsi, máris újabb gólt kapott. Ezúttal Divock Origi tálalta a labdát a középen érkezett Mané elé, aki öt méterről nem hibázott.

Mané gólja:

 

A Lipcsének innen már nem volt visszaút, ezzel a Liverpool a párharc második találkozóját is 2-0-ra húzta be, és összesítésben 4-0-val jutott tovább a következő körbe. Ez egyben azt is jelentette, hogy az angol csapat hat nyeretlen mérkőzés után újra nyerni tudott hazai pályán, igaz, ez ezúttal sem az Anfielden, hanem a Puskás Arénában történt meg.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:

Liverpool–RB Leipzig 2-0 (0-0)

gólszerző: Szalah (71.), Mané (74.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.